TURTIPS MC:

Lei av E6? Ta Rondevegen

Ruvende fjell, fossende elver og ensomhet. Et perfekt alternativ til E6.

Publisert Oppdatert

Hvor: Oppland og Hedmark fylker. Ringebu, Storelvdal, Folldal og Dovre kommuner.

Vei 27 og 29 mellom Ringebu og Hjerkinn. 112 km.

Dette er ikke bare en nydelig avveksling til E6 gjennom Gudbrandsdalen, den kortere også ned strekningen Ringebu - Hjerkinn med noen kilometer.

Fra E6 kan du ta av i Ringebu sentrum, eller du kan ta av ca. 5 km nord for Ringebu sentrum. Vei 27 stiger bratt og jevnt opp dalsida. Stopp gjerne før du er på helt oppe og veien flater ut innover, utsikten over dalen er storslått.

Etter Venabygd kirke får du en ny stigning som tar deg helt opp på fjellet og du kan lange ut innover Rondevegen og Venabygdfjellet. Fjellene er snille, men likevel storslåtte og er du heldig kan du få glimt av reinsdyr.

Veien stuper etter hvert bratt ned mot Enden hvor det er campingmuligheter. I krysset følger du her vei 27 til venstre opp dalen til Atnbrua. Følger du veien til høyre kommer du ned til Atnoset og Rv.3.

Fra Atnbrua får du nå Rondane som storslått kulisse på venstre hånd og du har underholdende kjøring på variert vei helt opp til Folldal. Her tar du på nytt til venstre i retning Hjerkinn.

Du har også muligheten til å ta av mot høyre ned til Alvdal. Vil du videre nordover og ønsker å unngå E6 og Trondheim kan turen om Røros og veien over Brekken og Stugudal og ned til Hell anbefales.

Nyttige linker:


Vis større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning