Julegavetips

MC-gaver til jul

1,4 mill nordmenn har rett til å kjøre lett eller tung motorsykkel. Og de skal ha julegaver!

PERFEKT JULEGAVE: Dette er måten man overleverer en julegave.

PERFEKT JULEGAVE: Dette er måten man overleverer en julegave. Foto: Foto: Haakon Førde

Publisert Oppdatert

Langt flere enn du tror, har interesse for motorsykkel. Ifølge SSB har ca. 1,4 millioner nordmenn rett til å kjøre lett eller tung motorsykkel, og av disse er over en halv million kvinner! (se SSBs tall fra 2006)

Nå er det riktignok ikke fullt så mange motorsyklister som utøver interessen sin til daglig. Ifølge Vegvesenets statistikker var det ved årsskiftet registrert ca. 125 000 motorsyker i Norge. 110 000 er tunge motorsykler.

MC-drøm i blikket

Men en gang motorsyklist, alltid motorsyklist. Det er bare å spørre hvem som helst som en eller annen gang i sitt liv har sittet bak et mc-styre - de blir drømmende i blikket.

Med andre ord er det veldig mange du kan overraske med en mc-gave til jul. Ikke er det vanskelig heller. Her er et knippe forslag, rangert etter pris.

BILLIGE MC-GAVER

Ca. 110 kroner: Hva med Betty Boop Biker-tilbehør, for eksempel en Betty Boop-klutsj til 10 pund. Sjekk grandprixlegends.com

Ca. 280 kroner: Kombibestikk/verktøy er tingen for en skikkelig mc-tur-nerd - eller en som kan bli det. Vi snakker kniv, gaffel og skje, med verktøy i den andre enden. Sjekk grandprixlegends.com

MIDDELS DYRE

Ca. 330 kroner: Tidenes mc-reisebok er kanskje Nick Sanders "Parallel World" - bok med tre DVDer fra eventyret Jorden rundt på en Yamaha R1, og det er syvende gangen fyren har kjørt jorden rundt, så han vet hva han skriver om. Sjekk nicksanders.com

Fra ca. 550 kroner: Valentino Rossi miniatyr figursett og hjelm. For Rossi er ikke bare verdensmester, igjen, han er også en skøyer som begge kjønn kan like. Sjekk grandprixlegends.com

DYRE MC-GAVER

Noen tusenlapper? Kjøp en åpningshjelm - se også vår hjelmtest - til en du er glad i! Kvalitet, brukervennlighet og komfort er et must ved enhver motorsykkeltur. Prøv www.mcoslo.no, sjekk nettbutikk i venstre marg.

For lottovinnere: Du kommer ikke unna at en hel motorsykkel er hva alle egentlig ønsker seg - og det holder å pakke inn nøkkelen og legge den under treet. Som slager for julen 2008 foreslår vi legenden som har gjenoppstått - Yamaha V-max koster bare 340 000 kroner.

Se også: Klikk Prisguide, og få enda flere gaveforslag.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning