TURTIPS MC:

Imingfjell - Tessungdalen

Nakent fjell, flott utsikt og intimt dalføre.

Publisert Oppdatert

Hvor: Buskerud og Telemark fylker. Nore-Uvdal og Tinn kommuner.

Mellom vei 40, Bjørkeflåta i Uvdal/Numedal, og vei 364 Austbygde ved Tinnsjø. 44 km.

Det er ikke så mange alternative veier mellom Numedal og Tinnsjøen så langt nord. For dem som gjerne kjører grusvei er neste alternativ litt lenger sør, ved Veggli.

Tessungdalen kaller

Veien fra Bjørkeflåta står inntegnet som bomvei i enkelte kart, men her er det bare bommer som stenges på grunn av føre. Veien er asfaltert hele strekningen, men bredden og standarden varierer.

I stigningen opp mot Sønstevannet som ligger på 1060 m.o.h. har du fin utsikt sørover Numedal. Oppe på fjellet er det nakent og hyttene her oppe ligger på i et nakent i et åpent fjellandskap. Veiens høyeste punkt er på 1175 meter og like etter dukker den ned mot Sandsetdalen og Tessungdalen på sørsida av fjellet.

Tinnsjøens soldater

Tessungdalen er lun og intim og veien følger Austbygdåa stor sett hele strekningen ned til Austbygde og Tinnsjøen. I Austbygde er det en stor campingplass med utleiehytter, og i sentrum finner du også Autsbygde Gjestgiveri.

Fra Austbygde har du fin motorsykkelvei ned til Kongsberg enten du velger å kjøre på øst- eller vestsida av Tinnsjøen. Det er også kort vei opp til Rjukan og til Tuddal.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning