TURTIPS MC:

Hurum rundt

Hurum rundt - en smak av Sørlandet på idylliske veier bare noen kilometer fra Oslo.

Publisert Oppdatert

Hvor: Akershus og Buskerud fylker, Asker, Røyken, Lier og Hurum kommuner. 94 km.

Hurum ligger som en halvøy mellom Oslo- og Drammensfjorden med idyllisk skjærgård, sjarmerende småsteder med hvitmalt småhusbebyggelse og fine havner og badeplasser. En perle bare noen få kilometer fra hovedstaden. Og våren kommer tidlig til Hurum. Denne turen kan nytes både med utgangspunkt fra Drammen/Lier og Oslo/Hvalstad. Den fineste utsikten og nærheten til sjøen får du om du starter i Lier, mens vi kan nyte varmen fra kveldssola langs Drammensfjorden hvis vi starter fra Hvalstad.

Skjærgårdsidyll

Vi starter i Oslo og følger E18 til Hvalstad og tar av vei165 i retning Slemmestad. Underveis passerer vi den travle båthavna i Leangbukta, sjarmende Konglungen og Volden. Etter Slemmestad holder vi til venstre inn på vei 281 i retning Nærsnes, Åros og Sætre. I Sætre fortsetter vi langs fjorden ut til Filtvet hvor en tur ned til brygga og fyret kan anbefales. I Tofte sentrum har vi nydelig utsikt over ytre del av Oslofjorden. På den videre ferden mot Lier er Holmsbu et fristende stoppested. Den idylliske havnen omgitt av småhusbebyggelse har normalt travel aktivitet i sommermånedene.

Veien innover langs Drammensfjorden er en fin avslutning på turen, spesielt på ettermiddagen/kvelden med fin solnedgang. Også her er det flere bademuligheter. Har du ikke tatt til deg føde underveis er Lier-Kroa et greit sted å avslutte turen.

Har vi fortsatt ikke kjørt fra oss kan vi ta turen Skaret. Vi kjører da opp de gamle Lierbakken over Tranby og inn på ruten Sylling - Skaret.

Flere muligheter på turen

Kommer vi fra Drammen følger vi skilting retning Drøbak på vei 23. I krysset før bakkene opp mot røyken tar vi av i retning Hyggen og Klokkerstua. Nå følger vi bare fjorden rundt til Slemmestad. Ved Svelvik-krysset kan vi ta snarveien over til Sætre hvis tiden er knapp og likevel få en underholdende tur.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning