Helenes rosa scooter

– Eneste krav var at den skulle være rosa!

Foto: Foto: Haakon Førde

Publisert Oppdatert

Hva gjør en jente som ønsker seg en rosa moped? Sjekker på internett, vel.

LES OGSÅ:

Slik velger du riktig scooter

Med container fra Kina

Helene Colban Eriksen (24) studerer statistikk på BI, og er hekta på rosa! Da hun for et drøyt år siden skulle kjøpe moped, nettopp med det ene grunnleggende kriterium at den skulle være rosa, var intet mer naturlig enn å logge seg på nettet og surfe litt "rosa".

- Den eneste jeg fant som kunne tilby rosa scooter, var nettfirmaet Trendimport, forteller Helene.

Blant de mest solgte

Helenes rosa moped er av merket Baotian, også markedsført som TMS - hørt om det? Nå er riktignok versjonen Retro TMS litt spesiell, men Baotian er faktisk et av Norges mest solgte mopedmerker, blant annet solgt av Smart Club. Og merket er kinesisk.

- Ja, det skjønte jeg da jeg fikk beskjed om at den kom med båt og at jeg måtte vente to måneder på å få den. Men det gjør ikke meg noe at den kommer fra Kina. Merket spiller ingen rolle, det viktigste er at den er rosa - og at den fungerer selvsagt.

Pålitelighet? Bruk og kast?

Foto: Foto: Haakon Førde

Og der er vi ved en kjerne. Den norske etablerte bransjen skyr kinamodeller. Årsaken er ganske enkelt at det er altfor mye problemer med dem.

- Når vi tjener så lite per moped, har vi ikke tid til å håndtere mye etterarbeid og reklamasjoner. Det er ikke lønnsomt, sier en kilde til klikk.no.

Det er heller ikke spesielt enkelt å gå tilbake til et supermarked og få hjelp til en moped som ikke går som den skal. Vi tror det står mange forlatte kinamopeder rundt om kring. De er ganske enkelt for billige til at det lønner seg å reparere dem. Sjekk verkstedsmulighetene før du kjøper billig!

Bensingjerrig

Helenes rosa lyn går imidlertid som den skal. Hittil har den gått 1797 kilometer uten tull.

- For meg har den stått i stil til forventningene ut fra prisen. Scooteren kostet 8500 kroner pluss frakt, forteller BI-studenten.

- Og så er den herlig billig i drift! Nå fyller jeg bensin for en 50-lapp en gang i uken omtrent. Etter at jeg solgte bilen, har jeg spart masse penger.

Les også: Oslo rundt for 13 kroner

Det finnes 274 mopeder på markedet, vi har testet 3 av de mest populære.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning