Dakar 2009 - 12. etappe:

Heftige sanddyner

Dagens spesialetappe går gjennom store sanddyner, og arrangørene venter store endringer i resultatlisten. I kveld får deltagerne heller ikke hjelp av sitt vanlige støtteapparat.

I FARTA: Nå har Ullevålseter blod på tann - og bare fire etapper å gjøre det på. Bildet er fra 9. etappe.

I FARTA: Nå har Ullevålseter blod på tann - og bare fire etapper å gjøre det på. Bildet er fra 9. etappe. Foto: IVAN ALVARADO

Publisert Oppdatert

Pål Anders Ullevålseter ligger på 7. plass når dagens etappe starter kl. 10.50 norsk tid.

I forgårs gjorde han en glitrende etappe og tok tredjeplassen. I går var det kun transport, men hvorav strekninger av etappen gikk opp i hele 4800 meters høyde over havet.

- Jeg var hel i svime, sier mannen selv om opplevelsen.

Og i dag torsdag møter han altså en spesialetappe på 253 kilometer som går gjennom såpass tøffe sanddyner at arrangøren selv bedyrer at de venter store endringer på resultatlistene i kveld. På toppen av det hele ender etappen i en bivouac hvor førerne må klare seg selv, og ikke vil få hjelp av sitt vanlige støtteapparat.

Klarer vår mann å jobbe seg i retning den pallplassen vi alle håper på? Det er kun fire etapper igjen å gjøre det på. Løpet kan følges på arrangørens nettside www.dakar.com.

Vårt tips er som vanlig likevel å bruke gjesteboka på Pål Anders egen side . Mer spenning, engasjement og klargjørende informasjon enn det de jentene og guttene som bidra der klarer å lage finner du neppe andre steder!

3. PLASS: Her er det flyt over kjøringen. Bildet er fra tirsdagens etappe, en av hans aller beste i løpet så langt.

3. PLASS: Her er det flyt over kjøringen. Bildet er fra tirsdagens etappe, en av hans aller beste i løpet så langt. Foto: Christophe Ena

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning