TURTIPS MC:

Geiranger og Dalsnibba

Flere høydemeter er det vanskelig å få med seg på en så konsentrert strekning.

Publisert Oppdatert

Hvor: Møre og Romsdal fylke, Stranda kommune.

På vei 63 mellom Ørneveien og vei 15 Strynefjellet. 28 km.

Geiranger er en perle med bratte fjell som stuper rett i den dypgrønne fjorden. Om sommeren preges stedet av intens turisttrafikk og turistene kommer både sjøveien og landeveien. De store cruiseskipene er majestetiske der de ligger på fjorden. Ulempen for oss på landeveien er at de fleste turistene skal på busstur når de går i land. Ørneveien, Trollstigen, Geirangerveien og Dalsnibba er mål for noen av de mange bussene.

Kommer du nordfra via Trollstigen og fergen mellom Linge og Eidsdal ligger Geiranger naturlig på ruta, og du får et godt overblikk over både fjorden og Geiranger fra Ørneveien. Ta en rast ved den nye rasteplassen og nyt utsikten.

I Geiranger har du flere muligheter videre. Du kan ta fergen til Hellesylt og oppleve storslåtte fjellene som omgir Geirangerfjorden fra dekk.

Velger du landeveien videre fra Geiranger sentrum bærer det rett til værs med en gang. Hele 38 svinger skal du gjennom før du er oppe ved Djupvasshytta og avkjøringen til Dalsnibba.

På vei opp fra Geiranger bør du ta deg tid til å stoppe ved Flydalsjuvet, og det er også ellers flere sjarmerende steder å ta en kort avstikker. Korketrekkeren, og de få strekningen som ligger igjen av den gamle veien er nemlig kjørbare, men du bør kunne mestre kombinasjonen grusvei og krappe svinger.

Tar du turen til Dalsnibba får du rikelig høydemeter. På toppen står du 1476 meter over Geirangerfjorden og på dager med klart vær har du nydelig utsikt til både fjellheimen, Geirangerfjorden og Ørneveien. Du tar av ved Djupvasshytta. Grusveien som går i 11 slyng er stabil og åpen fra juni til september og er bombelagt (kr 40,- (2006). I den travleste turistsesongen er det mulighet for enkel servering her oppe.

Denne ruten kan kombineres med Trollstigen, og skal du til Stryn kan den gamle Strynefjellveien fra Grotli anbefales på ved varmeste. Strekningen har grusvei.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning