Motorsykkel og bil i ett

Dette er en motorsykkelbil

Den unge iranske designeren Seyyed Javad Ghaffarian viser en trehjulet sportsbil som kan kjøre på to hjul mellom køene.

TO TRE: Trehjuling som kan bli tohjuling. Designkonkurransevinner av iraneren Seyyed Javad Ghaffarian.

TO TRE: Trehjuling som kan bli tohjuling. Designkonkurransevinner av iraneren Seyyed Javad Ghaffarian. Foto: Produsenten

Publisert Oppdatert

Konseptkjøretøyet med tilnavnet "Den magiske trehjulingen" ser ut som en skikkelig råtass der den ligger flat som et katteskinn mot asfalten.

Med ett hjul foran og to skråstilte hjul bak - samt glasstak og kurver som må være Batman-inspirerte - ser den ut som selveste svaret på en midtlivskrise.

Fra tre til to hjul!

Men det helt geniale er likevel transformasjonssystemet (som vi kaller det i mangel av bedre ord). Systemet gjør at trehjulingen kan rotere rundt lengdeakselen mellom forhjulet og høyre bakhjul. Også cockpiten roterer.

Og vips så har du en smal og innelukket tohjuling. Riktignok ser den da mer ut som en gullfisk, men du skjønner fort at den kan fungere både til å tråkle mellom køene med og til å finne parkeringsplasser ingen andre biler ville vurdert som mulige.

Designvinner - se flere bilder

TAKINNGANG: I hvert fall som bil, som mc er det inngang fra siden.

TAKINNGANG: I hvert fall som bil, som mc er det inngang fra siden. Foto: Produsenten

Konseptet med en tøff bil som forvandler seg til en praktisk motorsykkel når det passer har nok de fleste ønsket seg i morrarushet. Dette er imidlertid det nærmeste vi noen gang har sett innspill til et system som kan fungere.

Kanskje ikke så rat da at Ghaffarian vant designkonkurransen i 2008 hos Car Design News med "Den magiske trehjulingen". Du kan se flere bilder på Car Design News .

Les flere motorsykkelnyheter her og her .

Les bilnyhetene for 2009 her.

SPORTSLIG: Tøffe linjer - og når hjulet på taket roterer bidrar det til å holde balansen.

SPORTSLIG: Tøffe linjer - og når hjulet på taket roterer bidrar det til å holde balansen. Foto: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning