Hvor: Sør-Trøndelag fylke, Røros og Tydal kommuner.

Vei 31 fra Røros - Brekken, vei 705 fra Brekken - Hell. 177 km.

Dette er en fantastisk fin rute selv om du ikke har Røros eller Stugudal som mål. Enten du kommer sør- eller nordfra er dette en rute som kan anbefales som et fint alternativ til Rv. 3 og E6. Her er det motorsykkelveier med stor M og det er langt mellom bilene.

Bergstaden et besøk verd

Røros trenger vel strengt tatt ikke noen presentasjon, den gamle Bergstaden er et levende museum og har et yrende folkeliv hele sommeren. Her er det mange aktiviteter og det kan være vel verdt å sjekke Røros' hjemmeside før en legger turen innom.

Men vi skal videre og legger kursen i retning Brekken. Her tar vi av til venstre inn på vei 705 over fjellet til Stugudal. Veien er forholdsvis ny og har en helt fantastisk kurvatur.

Vaktre Selbusjøen

I Stugudal er det mange aktivitetstilbud med blant annet mange ridemuligheter. Vi fortsetter nordover til Tydal med vekslende og underholdende kjøring. Vi passer Tydal, og kjører ned dalen langs Nea til Selbu og Selbusjøen.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!