mc vask=

ALLE TYPER: Maskinen er dimensjonert for alle typer sykler, som computermåles før de vaskes. © Produsenten

Ikke vi heller. Selv om vi svært oftet er fristet å bruke firehjulsvasken!

Men, som Motorcycle Daily har oppdaget, har nå har et amerikansk selskap (selvsagt), Harrell's Car Wash Systems, faktisk utviklet og klargjort for salg et system som debutere i disse dager.

Moto Express Wash-systemet skal produseres og distribueres av firmaet Washworld, som er blant de store i USAs bilpleieverden.

Slik fungerer det:

Du kjører fram til betalingsautomaten og trekker kortet eller putter på penger (normalpris er anslått til 10-15 dollar per vask i USA).

Deretter følger du instruksene fram til et gripesystem for forhjulet - hvoretter du kan bestille deg en kopp kaffe mens maskinen gjør resten.

Akkurat som i bilvanskemaskiner måles sykkelen opp av vaskemaskinenes computerhjerne før den går i gang. Den skal kunne fikse alt fra store touringmaskiner til små choppere.

Se også: Slik bruker du Klikk mc-katalogen

mc vask=

10 DOLLAR: Bildet er fra en demonstrasjon av systemet med ""lokkepris"" 10 dollar. Her hjemme hadde kanskje 150 kroner vært akkurat passe? © Produsenten

Store og små sykler

Motorsykler er jo ganske komplekse i formene, og målingene tar høyde for både vindskjerm og mer delikate områder som sal og instrumenter. Ja, selv hjulene snurres rundt for å sikre fullstendig rengjøring.

I følge produsenten er ikke spyletrykket høyere enn hva man normalt vil risikere ved kjøring i regnvær.

Systemet er selvsagt ikke billig. Prisen er anslått til 75 000 dollar.

Se også: Vårens viktigste mc-nyheter

Kjendiskunder

Men for en større mc-forretning som ønsker å trekke kunder kan vel det være en god investering? Ikke ukjente Orange County Choppers har allerede bestilt fem stykker.

mc vask=

MC-WASH: Utviklingsteamet poserer - men turde ikke stille opp uten et par vaskedamer i bakhånd. © Produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!