kjøredress=

DETALJER: Rukka kan blant annet levere bukser med ekstra korte beinlengder. © Egil Nordlien

Kort sagt:

+ Elegant og sikker

+ Passer til norske forhold

+ Stort bruksområde


- Høy pris

- Svak ermeløsning

- Kan bli vel varm

Pris på komplett dress er nær 17 000 kroner, som ganske riktig er til å få bakoversveis av. Etter to lange og tøffe sesonger i denne dressen er konklusjonen likevel ganske enkel: Den er verdt det.

Tilbake til hovedartikkelen

Designen er klassisk og moderne Rukka i ett. Den stikker seg ikke fram, men god fasong og forseggjorte detaljer gjør det til en dress man vil føle seg vel med i mange år.

Vi har kjørt dressen i sort, men den finnes også med fluoriserende gule partier på skuldre og armer. Dressen har imidlertid uansett svært gode reflekser, slik at man er godt synlig i mørket.

Armax har en avansert konstruksjon der ytterstoffet i rivesikkert Armacore og Gore-Tex-membranen er laminert i tre lag. Konstruksjonen bidrar i svært høy grad til komforten i plagget. Til forskjell fra tilsvarende plagg hvor membranen ligger løst mellom ytter- og innertekstilene, samler dressen verken vann eller blåser seg like mye opp. Formen holder seg bedre og dressen sitter tettere.

Stoffkvalitet, sømmer og glidelåser holder generelt høy standard, og Rukka gir dessuten 5 års garanti på dressen. Men det kan komme vel med, for i løpet av testperioden har en av glidelåsene på ermet gått i stykker, samt hempen på hovedglidelåsen i jakken. Til gjengjeld har dressen alltid holdt oss tørr og varm.

Foruten kvalitetsstoff og garanti betaler du mye, men gjerne for alle de gjennomtenkte og gode funksjonen du finner rundt på plaggene. Fra den avtakbare kraven til at du kan få buksen i forskjellige lengder. Dressen tåler dessuten maskinvask på 40 grader, noe langt fra alle mc-dresser gjør (!).

Kun på ett punkt mener vi Rukka har bommet med Armax, og det er med mansjetten og stramningen i ermet som fungerer dårlig sammen med tykke hansker - som vi norske motorsyklister tross alt bruker 80 prosent av sesongen. Til gjengjeld er buksebeinet lett å få over store støvler og lett å stramme skikkelig.

Rukkas spesielle, myke polstringer er behagelig både fordi de er føyelige, men også fordi de "puster". Det samme gjør ryggskinnen av samme type polstring i jakken, men denne har vi valgt å ta ut og erstatte med separat ryggeskinne i hardt materiale.

Dressen kommer med utagbar innerjakke med temperaturregulerende stoff. Også ytterstoffet har temperaturregulerende funksjon. Vi har imidlertid valgt å jukse litt med å kjøre med elektrisk oppvarmede klær under på vinterstid.

Hovedbruksområdet til Armax er det vi kan kalle "norske forhold". Drar du Norge rundt i sesongen risikerer du alt fra 10 minus til 25 plussgrader, pissregn, storm og glitrende sol. Dressen har bestått alt med glans.

  • Importør: Spare Parts Service
  • Pris: Jakke ca 9700 kroner, bukse ca 7200 kroner
  • Størrelser: 48 til 62.
  • Farger: Bukse sort, jakke sort eller neon/sort
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Rukka
Pris 16800

Konklusjon

Prisen er stiv, men design, funksjon og komfort er av høyeste kvalitet. Armax-dressen har blitt en kjær venn vi kommer til å sørge over når den må erstattes.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!