Kort sagt:

+ Elegant

+ Komfortabelt interiør


- Tyngde

- Størrelse

- Diger baug

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

BMW har vært pioner på åpningshjelmer, og motorsykkelpolitiets digre, hvite "baugporter" har vært en genial markedsføring. Den første System-hjelmen kom på markedet helt tilbake på 80-tallet en gang, og BMW har nå kommet til sin generasjon nummer 5, derav navnet.

System 5 er blitt en elegant hjelm, som grunnet en framtrukket snute virker dynamisk. Den er likevel fortsatt brei over kjakene, rundt to centimeter bredere enn Shoeien, og den lange snuten gir en ditto høy "baug" når den åpnes.

Vekten er ganske høy, med 1800 gram målt. Grunnet blant annet en god og tettsittende krage og ellers god aerodynamikk, er hjelmen rimelig støysvak.

Utvendig gir utstrakt bruk av plastikk mye plastfølelse. Interiøret holder høy kvalitet, men hakereimen med hurtiglås er kronglete å justere.

Hjelmen er utstyrt med såkalt duggfritt visir, men dette fungerer heller dårlig, og det danner seg en fuktig film på innsiden. Heldigvis kan BMW nå levere pinlock dobbeltvisir.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!