TURTIPS MC:

Åmot - Eggedal - Bromma

Vakre bygder, kultur, trange daler, høyfjell og fantastisk utsyn.

Publisert Oppdatert

Hvor: Buskerud fylke. Modum, Sigdal, Flå og Nes kommuner. 96 km.

Vei 287 og mellom Åmot og Bromma.

Dette er en rute som lett kan gjøres til en rundtur hvis du har utgangspunkt fra sentrale Østlandet.

Kommer du sørfra starter du i Åmot (på Rv. 35 mellom Hokksund og Hønefoss).

Har du utgangspunkt nordfra tar du av fra Rv. 7 ved Bromma og starter straks på stigningen opp til fjellet. Rutens høyeste punkt er på ca. 960 meter og nord for Haglebu.

Vi starter sørfra og tar inn på vei 287 mot Sigdal i Åmot sentrum. Idet vi kjører ned mot Drammenselva kjører du gjennom en av de få gjenværende korketrekkerne. Vi er så vidt ute av tettbebyggelsen når Blaafarveværket dukker opp på høyre hånd. De som er en smule interessert i kunst og kultur bør ta en rast her. Vanligvis er det flere utstillinger i løpet av sommerhalvåret. Vi kan enten stoppe ved selve Blaafarveværket eller kjøre opp til Haugfoss og ta en vaffel med nyrørt jordbærsyltetøy og rømme før vi spaserer langs fossen ned til Blaafarveværket.

Turen videre en nytelse med varierte veier. Dele av strekningen opp til Prestfoss er oppgradert og har meget god standard, andre deler bærer tydelig preg av forfall og en bør ikke legge til med får hvasse nedbrekk hvis en ikke er sikker på veistandarden rundt svingen.

I Th. Kittelsens rike

Ved Soneren ligger Th. Kittelsens hjem og et stopp her er det ikke vanskelig å forsvare. I Eggedal kan vi ta en velfortjent pause på Borgerstua, men vi har også mulighet for en rast med servering på Haglebu.

Turen over fjellet byr ikke på den mest spektakulære utsikten, men for den som ikke har det for travelt på vei ned mot Bromma og Hallingdal er det flere utsiktspunkt med fantastisk utsyn over Hallingdalen. Hvis du vil nyte fjellenaturen kan en avstikker innover til Buvasslia og Imlane (bomvei, grus) anbefales. Her har du rimelig gangavstand til Hallingnatten (1315 m.o.h.).

OBS! Strekningen Eggedal - Bromma går gjennom beiteområde for sau og storfe, vær derfor litt ekstra oppmerksom både i forhold til dyr og deres etterlatenskaper.

Avstikker til Flå

Er du lysten på flere kilometer og opplevelser kan du ta turen ned til Flå og Vassfaret Bjørnepark. Eller du kan vurdere en rundtur via ruten Nesbyen - Rødberg og ned Numedal.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning