Mazda har avduket er ny Mazda CX-5, modellen som var Norges mest solgte SUV i 2014. Hele 3846 nordmenn kjøpte CX-5 i 2014, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken, 3168 året etter. Siden har den tapt terreng til Mitsubishi Outlander og Toyota RAV4 som kan fås som henholdsvis ladbar hybrid og hybrid.

Noen hybrid drivlinje er det ikke snakk om for nye CX-5s del. Den har som forgjengeren Skyactiv-teknologi, Mazdas navn på jobben med å optimalisere drivstofføkonomi og ytelser. Nye CX-5 kommer to bensinmotorer og en dieselmotor. Den kommer også med såkalt G-Vectoring Control (GVC), som vi har testet på Mazda 6 (Vi Menn nummer 49).

GVC er et elektronisk system som skal minske behovet for små korrigeringer med rattet. Systemet virker, folkelig beskrevet, ved at elektronikken «letter på gassen» kort og lett når bilen kjøres inn i en sving. Da får bilen en liten endring i vektfordeling, og det skal gi bedre grep på forhjulene. Effekten skal være best når underlaget er glatt. Mazda sier dessuten at systemet gir bedre retningsstabilitet også rett fram.

Nye CX-5 kommer for salg i Norge rundt midten av 2017. Den ble avduket på bilutstillingen i Los Angeles som pågår nå. SE BILDEGALLERI.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!