Alt er større i Texas, særlig når det kommer til bilindustrien. Det hevder John Hennessey, eieren av biltuneren Hennessey Performance Engineering som holder til rett vest for Houston. Hennessey har laget en egen bil med navn Venom, men er kanskje mest kjent for å påføre serieproduserte biler mer krefter. Veldig mye mer krefter. Siste skudd på stammen er Hennessey HPE800 Ford Mustang, basert på Mustang GT som med sin 5,0-liters V8-er produserer 418 hk originalt. Men versjonen til Hennessey, som kun vil komme i 25 eksemplarer, yter 804 hk. Mens dreiemomentet i originalen er på solide 524 Nm, produserer Hennessey-versjonen 880 Nm.

De ekstra ytelsene er blitt til takket være en 2,9-liters kompressor som stapper frisk luft inn mot sylinderne. HPE800-pakken inkluderer også endring i innsprøytningen, inntak i karbonfiber, nytt eksossystem og kraftigere bremser fra Brembo. Bilene er også senket for å oppnå bedre veigrep.

Med HPE800-modifiseringen skal Stang-en greie 0-100 på 3,1 sekunder og ha en toppfart på rett over 330 km/t.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!