Martin Jansen

Disse SUV-lignende bilene får du snart se i Norge

Audi, Toyota, Kia, Jaguar og Ford kommer med nye SUV- og crossover-modeller, og allerede kjente modeller får et ansiktsløft. Her er de mest aktuelle, høyreiste bilene.

Den vesle, forhjulsdrevne Ford-SUV-en EcoSport er en modell som i flere år har vært i salg i land som Brasil og India.

I fjor kom den til Europa og nå kommer den til Norge - uten reservehjul på bakdøren. Den fås med enten en 1,5-liters dieselmotor med 95 hk eller en 1,0-liters EcoBoost-bensinmotor med 125 hk.

Forbruket og CO2-utslippet på dieselmotoren er oppgitt til 0,44 l/mil og 115 g/km, mens tallene for bensinmotoren er 0,54  l/mil og 125 g/km. En 1,5-liters Ti-VCT-motor hører også med i Ecosport-utvalget.

For 236.000 kroner får du EcoSport med 125 hk og utstyr som DAB-radio og Ford SYNC. Med SYNC skal du kunne kontrollere musikk og mobiltelefon ved hjelp av enkel og direkte talestyring.

Automatisk klimaanlegg, fjernbetjent sentrallås, kjøreecomputer, elektriske vinduer foran og bak, alarm og oppvarmet frontrute hører også med.

Plusser du på 13.000 kroner - til utstyrsnivå Titanium - får du noe mer utstyr som delskinnseter, altså stoffseter med litt skinn.

Nøkkelfritt system, 16-tommers lettmetallfelger og takrails følger også med Titanium-nivået. Titanium er også tilgjengelig med 1.0-liters Ecoboost-motoren med 140 hk til 259.000 kroner.

Ford regner med at leveringen av EcoSport vil starte i løpet av sommeren.

Ford SUV pris

DROPPET: Ford EcoSport kommer uten reservehjul på bakluken. FOTO: Ford

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!