Folkebåten Ryds 568 DC

Stadig bedre

En testkjøring av nye Ryds 568 DC imponerte oss.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Fine sjøegenskaper

+ Komfortabel førerpopsisjon

+ Kompakt og brukervennlig

+ Rimelig i innkjøp

- Begrenset finish

- Lite volum

Tekniske data Ryds 568 DC

Lengde: 5,76 m

Bredde: 2,17 m

Vekt u/motor: 725 kg

Personer: 6

Bensintank: 90 l

Nyttelast: 525 kg

Maks motor: 115 hk

Pris: Fra ca. 230 000,-

www.ryds.se

Og det er først og fremst kjøreegenskapene som imponerer oss med denne båten. Ryds vakuuminjiserer alle sine nye modeller, noe som i praksis betyr 30 prosent lettere, stivere og sterkere skrog. Designer Lindblom har også gjort jobben: Dette er en skarp, leken og velbalansert båt som tåler forbausende mye sjø i forhold til båtens størrelse. Mercury 115 EFI presser Ryds opp i akseptable 36 knop, noe som kjennes som nærmere 50 ute i halvmetersjøen, men takket være en veldreid førerplass er dette lite annet enn en nytelse. Når det er sagt, ville vi ikke tatt med svigermor ut under alle forhold, men for de lekelystne går dette rett hjem.

Les mer om Ryds 18 DC her.

Fin bak rattet

Som nevnt er førerplassen flott, ikke minst takket være bra ergonomisk utforming, god støtte i setet, fin fotstøtte og et oversiktelig dashbord. Også co-pilotsetet gjør jobben, og får plusspoeng for fint støttehåndtak. Ellers har cockpit brukbare sitteplasser til fem personer, uten at komforten overstiger forventningene. Dette er ingen utpreget overnattingsbåt, kort og godt fordi plassen om bord er for liten både til komfortabel overnatting under fordekket, og til fri bevegelse i cockpit. Vi er heller ikke hodestups overbegeistret for finishen i interiøret, noe som har vært billigbåten Ryds sin akilleshel i alle år. Når de nå har fått fart på skrogproduksjonen sin er det på høytid å følge etter på denne fronten.

At Ryds 568 DC - som også har en tvillingsøster i skjærgårdsjeepen 568 GTS - har riktig folkebåtpotensial, er det trolig liten tvil om. Dette er en praktisk dagsturbåt som også skulle passe utmerket på hytta. Fra rundt 230 000 kroner er det klart at man får mye båt for pengene, noe som veier tungt for de fleste i finanskrisetider.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Ryds 568 DC er en brukervennlig og fin folkebåt til en rimelig penge. Kjøreegenskapene teller mest opp.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning