Dette er Dodge Durango SRT, en syvseters SUV i ekstremklassen. Under panseret sitter en 6,4-liters HEMI V8 som produserer 475 hk og et dreiemoment på 630 Nm ved 4300 omdreininger.

Den har tre seterader, med syv- eller seksseters konfigurasjon, og skal ifølge Dodge greie 0-100 km/t på 4.4 sekunder. Det er raskere enn langt lettere og mindre biler som  Porsche 911 Carrera 4, BMW M2, BMW i8 og VW Golf R.

I sin egen klasse legger den biler som Audi SQ7, Bentley Bentayga V8 Diesel , Porsche Cayenne Turbo, samt den 550-hester sterke Range Rover Sport SVR, bak seg.

Trekker fire tonn

Hva med Tesla Model X, tenker du kanskje? 100D er ikke raskere, oppgitt akselerasjon på den er 0-100 km/t på fem sekunder. Men toppmodellen P100D er raskere med sine oppgitte 3,1 sekunder.

Model X kan trekke opptil 2250 kilo, men Durango-en skal greie hele fire tonn. Dessuten har den noe som Tesla-en ikke har: Motor- og eksoslyd. Så er det sikkert delte meninger om det er en fordel eller ulempe

SRT kommer med åttetrinns automatgir, syv kjøreprogrammer med blant annet eget snøprogram, 295/45ZR20-dekk og Brembo-bremseskiver med seksstemplede kalippere foran og fire bak.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!