Lowrance HDS:

Bredbåndsradaren er her

Siste generasjons radarteknologi her til lands ble lansert under årets Sjøen for alle i Lillestrøm. Bredbåndsradaren kan vise seg å øke sikkerheten til sjøs dramatisk.

Den nye bredbåndsradaren ble vist frem under Sjøen for alle på Lillestrøm. Tim Ryder fra Navico i bakgrunnen.

Den nye bredbåndsradaren ble vist frem under Sjøen for alle på Lillestrøm. Tim Ryder fra Navico i bakgrunnen. Foto: Haugen, Terje

Publisert Oppdatert
BREDBÅND: Slik ser den ut under lokket.

BREDBÅND: Slik ser den ut under lokket. Foto: Produsent

Det er norske Pronav som nå når har tatt Lowrance under sine vinger, og satset stort. Den siste radartypen fra Simrad - som går under navnet bredbåndsradar - ble derfor vist fram som viktig satsingsområde under årets Sjøen for alle i Lillestrøm, samtidig som den offisielt ble lansert her til lands.

- Denne radaren stråler ufattelig lite og bruker nesten ikke strøm, forteller Tim Ryder fra Navico. Han legger til at dette åpner for helt nye bruksområder for småbåtfolket. Det er Navico-merket Simrad som har utviklet systemet.

Les mer:

Slik fungerer bredbåndsradaren

Lite stråling

Den stråler til sammenligning bare en brøkdel av hva en vanlig mobiltelefon gjør. Dermed åpner det seg helt nye muligheter for folk med mindre seilbåter og RIB.

I mindre båter er det som kjent begrenset med steder å montere radaren, og ikke minst er det lite tilrådelig å stå i nærheten av konvensjonelle 2- eller 4 kW-radarer.

Rent teknisk består den viktigste forskjellen i at bredbåndsradaren ikke har magnetron, som du finner i vanlige radarer.

Bredbåndsradaren passer sammen med den nye HDS-serien til Lowrance, som består av ekkolodd, kartplottere, kombi- og andre multiprodukter. Kartografien er basert på Navionics.

Les mer:

Her kan finne ut mer om kartene

Her kan du lese mer om HDS-serien

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning