Unimog

Bryllupsreise, ekstrem bobil og ekstreme omgivelser

Selvsagt kan man tilbringe bryllupsreisen i en bobil - i ekstreme omgivelser.

Publisert Oppdatert

Mange velger italienske byer eller hvite strender som mål for bryllupsreisen. Andre velger å oppsøke noen av verdens farligste steder med en ekstrem bobil.

Som for eksempel ekteparet Jennifer Parks (36) og Peter Glas (41). Siden april 2013 har en Mercedes-Benz Unimog U1300L vært deres hjem.

-Er det en bil som kan ta oss til verdens tak, så må det være en Unimog, sier ekteparet.

De valgte en Unimog U1300L fra 1986. Den er seks meter lang, 2,3 meter bred og hele 3,45 meter høy. Den har to dieseltanker som hver rommer 140 liter. I tillegg har ekteparet med 12 kanner med diesel, noe som innebærer at de totalt har med 540 liter drivstoff.

I tillegg er det 180 liter ferskvann om bord. Det gjør at Unimog-en veier totalt syv tonn.

Kjent for sine terrengegenskaper

Vekten til tross, verken dype hull, lumske elver, lunefulle sanddyner eller halv meter høye steinblokker har stoppet honeymoon-farkosten så langt. Men så er da også Unimog kjent for sine evner til å ta seg frem i ulendt terrenget.

Doningen til ekteparet Parks og Glas har 126 hk, firehjulsdrift, differensialsperre på begge aksler, vadedybde på minst én meter og portalaksler som hever drivakselen og differensialhuset opp fra terrenget og øker bakkeklaringen.

ØRKEN-STOPP: En liten rast i et ørkenområde i Oman. FOTO: Daimler AG

ØRKEN-STOPP: En liten rast i et ørkenområde i Oman. FOTO: Daimler AG

Ugjestmilde områder

Turen begynte i april 2013 gjennom sørøst-Europa. Blant annet gjennom røft terreng i Anatolia, en halvøy i Tyrkia mellom Svartehavet og Middelhavet. Deretter fortsatt turen inn i Iran, der de blant annet kjørte gjennom den svært ugjestmilde saltørkenen Dasht-e Kavir som ligger 700 meter over havet. Området er nesten 800 kilometer langt og 320 kilomtere bredt. Her finnes verken nedbør eller folk.

Etter noen uker i Iran fortsatt turen til Oman. Nok en gang ble Unimog-en satt på harde prøver i gudsforlatte ørkenområder. Men ifølge ekteparet har de ikke hatt problemer med farkosten. Derimot har de hjulpet flere SUV-er som har stått fast i sanddynene.

Lar seg ikke stoppe

I IRAN: Mange er nysgjerrige på ekteparet og deres spesielle farkost. FOTO: Privat

I IRAN: Mange er nysgjerrige på ekteparet og deres spesielle farkost. FOTO: Privat

Nå befinner Parks og Glas seg i Goa, i India. Deretter fortsette ferden videre til Nepal, Tibet og Mongolia står for tur.

Du kan følge ekteparets reise på www.glaarkshouse.com

Les også:

Wothahellizat:Verdens råeste bobil?

UNIMOGS: Likesinnede i Goa, India. FOTO: Privat

UNIMOGS: Likesinnede i Goa, India. FOTO: Privat

Hytta du kan ta på ryggen

Vinterbobilen Polar Grizzly

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning