I august i fjor presenterte bobilprodusenten Eura Mobil en designstudie kalt "Chalet Mobil". "Chalet" kan vi oversette med "fjellhytte". Og alt ved "Chalet Mobil" oser da også av nettopp det, selv om tyskerne nok er inspirert av alpebaserte hytter, og ikke norske fjellhytter.

Her er utstrakt bruk av lyst og varmt treverk, og interiøret signaliserer en type "kos" du gjerne finner i en typisk norsk hytte. Her skal det skapes velvære med naturen på dørstokken.

Responsen har vært positiv. Derfor har Eura Mobil besluttet at Chalet Mobil skal serieproduseres. Vel, det er kanskje å ta i. Men i hvert fall skal tyve biler - bortsett fra mindre detaljer helt like designstudien - legges ut for salg nå i vår.

Så ser kanskje Eura Mobil an enda en gang, hvordan responsen er?

=

STUEHYGGE: Her er det bare å finne frem kortstokken eller bladenes påskenøtter. FOTO: Eura Mobil

=

FOTO: Eura Mobil

Hjemmekos

Dette bør være et fristende agn for nordmenn. Hytte eller bobil? Her får du begge deler. Vi kan ikke si annet enn at Chalet Mobil er innbydende ut, med en hjemmekos-faktor vi aldri har sett i en annen bobil.

Eura Mobil sier for øvrig selv at de har forsøkt å få til en harmonisk kombinasjon av tradisjonell interiørdesign i hytter og mer moderne komfort og stil.

En Integra Line 670 LS er den tekniske basisen for Chalet Mobil. Med sin åpne designløsning egner den seg spesielt godt til å forvandles til en mobil hytte, uten at tekniske installasjoner endres.

=

PEIS: Tak og møbler i eik, og en peis som er fake. Gardiner er her også; man skulle tro dette var ei fjellhytte og ikke en bobil. FOTO: Eura Mobil

=

TRIVELIG TOALETT: Dusjvegg og andre detaljer rundt vasken er laget av skifer. FOTO: Eura Mobil

Peis

Eksteriørets bruk av treverk-folie signaliserer at dette er noe nytt. Inntrykket forsterkes når døren åpnes. Tak og møbler er i eik.

En peis (ikke ekte, men knitrer og spraker) med hvitpusset mantel og skifer-detaljer er et virkelig blikkfang.

Kjøkkenbenk og sidevegger i dusjen er i samme skifer-materiale, og diverse detaljer er i ekte filt eller i semsket skinn.

Broderte puter og klassiske lampeskjermer bidrar også sterkt til hytte-stilen, og det samme gjør ikke minst ruter med sprosser.

Noe ekstra vekt medfører ombyggingen, og Chalet Mobil får en egenvekt på 3130 kilo.

Veiledende pris i Tyskland er 74 980 euro.

Les også:

Fire pudler og en Hobby 600 fra 1987

Genial bobil som ikke koster skjorta

Kjøpe bobil? Sjekk våre kjøpstips

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!