Dette er doningene som definitivt gjør kål på myten om trege bobiler. Spesialisten Goldschmitt har begått en Mercedes Viano Westfalia som kan kalle seg verdens raskeste bobil. Goldschmitt greide brasene uten å røre interiøret i bilen. Den kan utmerket brukes som en hvilken som helst kassevogn/bybobil. Selv pop-up-taket er intakt.

Ved å optimalisere motor og chassis greide Goldschmitt å få Vianoen opp i 222 km/t. Dermed knuste selskapet sin egen rekord som ble gjort med en Hymer i 2010.

Goldschmitt-Hymeren gjorde 207,6 km/t Også den var en fullverdig og fullt brukbar bobil da rekorden ble satt. Karosseriet på Hymeren ble aerodynamisert med tradisjonelle virkemidler, men utstyrt med et hybrid gass-diesel-drivverk,

Da den forrige rekorden ble satt, mente Goldschmitt at 230 km/t var innen rekkevidde. Dermed har vi garantert ikke hørt det siste fra den tyske spesialisten.

Goldschmitt Hymer Car=

GAMMEL REKORD: Den gamle verdens-rekorden på 207 km/t ble satt med denne Hymeren. FOTO: Goldschmitt/Hymer

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!