Bobilapper

Verdifull informasjon for bobilister på tur.

Pluss ikon
Sist oppdatert
BÅDE OG: BobilApp er ikke i mål ennå, men bør bli bedre og bedre etter som den oppdateres.
BÅDE OG: BobilApp er ikke i mål ennå, men bør bli bedre og bedre etter som den oppdateres.

Appene er for lengst blitt en del av vår hverdag. Også for bobilisten er de små hjelperne for smarttelefoner og nettbrett nyttige, for eksempel til å holde oversikt over, og bli ledet til, overnattingsmuligheter, tømmestasjoner og andre såkalte POI (Point of Interest).

Det finnes en del slike apper på markedet. De fleste som er aktuelle for oss er tyskproduserte (men ofte med engelsk tekst som et alternativ). Ikke så merkelig, siden Tyskland har Europas største marked for bobiler.

Det er ikke mye norskprodusert å velge i. BobilApp er imidlertid offensivt til stede i markedet. Selv har vi lastet den ned, men har svært begrenset erfaring med den. Kun én gang har vi tatt den i bruk, for å finne en tømmestasjon i Hønefossregionen. Da endte vi på en bensinstasjon i Hønefoss sentrum, der de aldri hadde hørt om noe tømmestasjon for bobiler. En tømmestasjon fant vi imidlertid ved hovedveien nær Sundvollen, men den sto ikke oppført hos Bobilapp.

Dette er nok ikke ukjent for brukere av slike apper. Derfor har da også brukerne mulighet til å melde inn feil, og håpe på at de blir rettet opp.

En annen ting vi merket oss, var at kilometerangivelsene når du søker på et sted er langt kortere enn når du kobler opp GPSen. Forklaringen er tydeligvis at førstnevnte distanse er målt luftlinje.

BobilApp har et enkelt og tiltalende brukergrensesnitt, og ingen dom skal felles etter én test. Så vi la ut en føler på Facebook-gruppen «Bobilgruppa», der vi spurte om hvilke erfaringer folk har med denne appen. Og fikk svar. Mange svar. De varierer veldig, fra slakt til veldig positivt.

Nå er BobilApp under kontinuerlig utvikling, så det kan uansett være verdt å gi den en sjanse i løpet av sesongen.

– Vi er tre personer som jobber med å få oppdatert campingplasser, forhandlere og verksteder med all nødvendig informasjon. Vi skal også legge inn hvilke campingplasser som har helårsåpent, og gi brukerne muligheten til å legge inn favorittsteder, forklarer Grethe Wauer Eriksen, som står bak BobilApp.

Mange har åpenbart gjort det allerede, for appen har i flere måneder ligget høyt på nedlastingslisten til AppStores Reiselivsapper.

BOM: Hit ble vi sendt av BobilApp, men her hadde de aldri hatt tømmestasjon. Bare halv pris på vask.
BOM: Hit ble vi sendt av BobilApp, men her hadde de aldri hatt tømmestasjon. Bare halv pris på vask. Foto: Geir Svardal

Andre nyttige apper

BobilApp er en ganske enkel app, men nok for mange mer enn god nok. Behersker du engelsk og ikke minst tysk, finnes det langt mer avanserte apper. Vi skal kort nevne noen av dem.

RABATT: Camping Cheque har oversikt over 664 europeiske campingplasser som tilbyr rabatter i lavsesongen.
RABATT: Camping Cheque har oversikt over 664 europeiske campingplasser som tilbyr rabatter i lavsesongen.

Promobil Mobil Life er en i utgangspunktet gratis app (en betalingsversjon, Mobil Life +, kan også brukes offline) som kan brukes med tysk, engelsk, spansk, fransk eller nederlandsk som språk. Appens spesialitet er å finne omkringliggende (du bestemmer selv radiusen) bobilparkeringer/stellplasser, men også forhandlere/verksteder. Hvert sted har også en feedback-mulighet i appen, og derigjennom kan du lese såkalte «reviews» – andre besøkendes erfaringer med plassene.

Park4Night er en franskutviklet tilsvarende app, som også kan styres på for eksempel engelsk. Også her kan brukere legge igjen sine erfaringer, eller for den saks skyld legge inn egne bilder fra steder de har besøkt. En fordel med denne er at du (som i BobilApp) kan velge mellom flere navigasjonssystemer når du vil bli guidet.

Camping Cheque er en organisasjon som i lavsesongen tilbyr rabatter på 664 campingplasser i Europa. Appen med samme navn holder oversikten, og inneholder detaljerte opplysninger om hver enkelt campingplass. I Norge er kun fire steder med i skrivende stund; Tyskland har 41, Spania 51. Tekst kan fås på dansk.

Top 100 Sehenswurdigkeiten er en app som viser turistenes egen kåring av Tysklands hundre fineste steder å besøke. Brukes med tysk eller engelsk. Appen er flott laget, med all nødvendig informasjon, nydelige bilder og en oversikt over aktuelle begivenheter, men dessverre tilbyr den ikke direkte navigasjon til disse stedene (du må legge inn adresse i en GPS-navigator).

Har du tips om en bra bobilapp, så skriv gjerne i kommentarfeltet!

Denne saken ble første gang publisert 09/07 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også