Norges flotteste campingplass

Hallingdal Feriepark er et eldorado for barn. Men her satses det også sterkt på bobilistene.

Pluss ikon
Foto: Geir Svardal
Sist oppdatert

Du ser det umiddelbart, etter at du svinger av fra Riksveg 7 ikke så langt fra Ål. I mengden av trauste norske campingplasser er Hallingdal Feriepark er noe helt for seg selv.

De er fullstendig klar over dette. For ordet «Feriepark» borger for mer mangfold i en mer moderne innpakning enn den mer vanlige betegnelsen på et tradisjonelt overnattingssted for bilende.

Ta for eksempel resepsjonen, plassert i et lavt og moderne bygg kalt «Sentralbygget». Den minner mer om en mottakssentral i et stort og moderne hotell enn ditto på en tradisjonell campingplass. Sentralbygget rommer også bistro, peisestue, butikk og kaffebar i samme etasje som resepsjonen, samt diverse oppholds- og sanitærrom i etasjen under, inkludert spa og felleskjøkken.

Sentralbygget ligger strategisk plassert mellom de to oppholds- og opplevelsesdelene av ferieparken. På den ene siden ligger en ren Quick Stop-bobilparkering med egen inngang, grusunderlag og plass til 43 bobiler og alt som hører til et kortere eller for den saks skyld lenger opphold (strøm, vanntilkobling, kabel-TV, WiFi og tømmestasjon). Nøyer du deg med denne løsningen har du likevel tilgang til sanitæranlegg og felleskjøkken.

På den andre siden rår gresset og buskene, og der finnes det en blanding av bobiler, campingvogner og hytter – samt diverse arenaer for aktivitet og opplevelse (klatrepark, 4H-gård, badeplass, lekeplass, sandvolleyballbane etc.). Hallingdal Feriepark er åpen året rundt, og vinterstid finner du også en liten skøytebane her, og skøyter til leie i resepsjonen.

Vi skal heller ikke glemme Hallingtunet Arena, som relativt ofte byr på show og konserter. Og mang en bobilist vil sikkert nøye seg med å promenere langs livlige og vakre Hallingdalselva, med eller uten Fido.

Ferieparken har egen bobilparkering på grus, men selvsagt kan du også stå på gress inne på hovedcampingen.
Ferieparken har egen bobilparkering på grus, men selvsagt kan du også stå på gress inne på hovedcampingen. Foto: Geir Svardal

Bobilsatsing

Også for bobilisten som søker andre typer fysiske utfordringer enn klatreparker og volleyball kan ferieparken være et godt utgangspunkt. Kano, kajakk og robåter leies ut i ferieparken. Om vinteren legges langrennsløyper ned til ferieparken, og via dem har du tilgang til milevis med traseer innover i fjellet.

Om sommeren finnes det mange muligheter for vandringer og sykkelturer i området, med Hallingskarvet en halvtimes kjøretur unna som et spesielt spennende mål for fjellturer.

Den dagen vi besøker Hallingdal Feriepark er investor og primus motor Thorstein Berg på plass. For ham er bobilistene en viktig kundegruppe, som dessuten øker mer enn forventet.

– Sommeren 2014 hadde vi en økning av bobiler på tretti prosent i forhold til året før.

– Hvorfor valgte dere å ha et Quick Stop-tilbud til bobilistene, i tillegg til de vanlige plassene?

 – Vi ville ha et rimeligere tilbud til bobiler som bare vil ha en eller to overnattinger. I Danmark finnes det jo mange slike Quick Stop-alternativer, mens vi i Norge bare har noen få. Vi ser også at mange som tar en natt på Quick Stop-en etterpå flytter inn på gressplassen med alle fasilitetene.

Norges høyeste lekeplass, heter det om Hallingkastet - en lekeplass festet på en vegg.
Norges høyeste lekeplass, heter det om Hallingkastet - en lekeplass festet på en vegg. Foto: Geir Svardal

Dyrt, eller?

De bruker mange artige ordspill på Hallingdal Feripark. «Dagligvarer» er for eksempel endret til «Gladligvarer». Er det kanskje også gladpriser på et slikt gladsted?

Prisene er ikke så lette å finne på en ellers svært god nettside. Så vi tar en telefon til resepsjonen og Marte Andersen.

– Prisene varierer såpass at det beste er å booke på nettsiden og så se hva prisen eventuelt vil bli, eller så kan man ringe til oss.

Gladpriser er det kanskje ikke. Men vi har da sett det dyrere på 5-stjerners! For en bobil med to personer koster det 190 kroner døgnet på Quick Stop, hvis strøm er alt man vil ha. Skal hele pakka med TV og WiFi inkluderes, koster det 290 kroner – og disse prisene er de samme året rundt.

På gressplassene koster det 390 kroner døgnet i høysesongen, mens prisene ellers i året er fra 275 kroner.

Resepsjon og butikk. Legg merke til skiltet - her har de sansen for ordspill.
Resepsjon og butikk. Legg merke til skiltet - her har de sansen for ordspill. Foto: Geir Svardal

Denne saken ble første gang publisert 25/06 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også