Lexus

Viser ny Lexus

Barskt konsept fra Toyotas luksusmerke.

KONSEPT: Dette er LF-LC 2+2 sport coupe.

KONSEPT: Dette er LF-LC 2+2 sport coupe. Foto: ADAM_CAMPBELL

Publisert Oppdatert

Lexus var blant merkene som hadde størst vekst i det norske markedet i fjor. 477 biler ble solgt mot 179 året før. Det er en forbedring på 166,5 prosent.

Fremgangen skyldes nærmest utelukkende Lexus CT 200h - merkets mest folkelige modell med en prislapp fra 303 000 kroner.

På bilutstillingen i Detroit, som åpner snart, skal Lexus imidlertid vise frem et konsept som ikke er påfallende folkelig.

Konseptbilen LF-LC 2+2 sport coupe er en designstudie som utforsker fremtidens Lexus-design, og er skapt av selskapets Calty design studio i Newport Beach, California.

Bilen ser ut til å ha omtrent samme størrelse som Toyota GT-86, og ved første øyekast kan den minne om en mindre variant av LFA - en bil med 4,8 liters V10-motor på 552 hk. Den gjør 0-100 km/t på 3,7 sekunder.

Den nye LF-LC 2+2 sport coupe vises for første gang frem på bilutstillingen i Detroit i januar, og ifølge Lexus tar konseptet merkets designretning et steg videre.

LF-LC er utformet fra grunnen av og kombinerer ifølge Lexus høyteknologi og organiske former som forbinder føreren til bilen.

LEXUS: Bilen vises frem på bilutstillingen i Detroit.

LEXUS: Bilen vises frem på bilutstillingen i Detroit. Foto: ADAM_CAMPBELL

Les også:

Disse bilmodellene får du se i 2012

Vi har testet BMW M5

Denne bilen får Lamborghini til å virke folkelig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning