Stygge biler 2013:

Verdens styggeste biler

Ja, du hørte riktig. Verdens styggeste bil er en helt ny supersportsbil fra Lamborghini, skal vi tro bilsiden Edmunds.com.

Publisert Oppdatert

Du har sikkert sett bilder av Lamborghini Veneno, den italienske superbilprodusentens alternativ til LaFerrari og McLaren P1. Ifølge edmunds.com er dette verdens styggeste bil, derfor er det kanskje godt at den kun skal produseres i et veldig begrenset opplag. Men hvorfor?

"Alle superbilklisjéer og alle dårlige ideer Lamborghini noen gang har hatt har blitt stappet inn i en overpriset utstillingsbil. Det verste som har kommet ut av Italia siden fascismen. Takk og lov skal bare tre eksemplarer bygges, noe som er tre for mye", skriver Edmunds.

Design er en veldig individuell sak. Smaken er som baken. Ta Porsche Panamera som eksempel - noen hater den, andre elsker den. Panamera er for øvrig på listen, på en 100. plass.

ELSKET OG HATET: Porsche Panamera er en vanvittig bra bil, men ikke alle liker designen. Panamera er på 100. plass på Edmunds liste.

ELSKET OG HATET: Porsche Panamera er en vanvittig bra bil, men ikke alle liker designen. Panamera er på 100. plass på Edmunds liste.

At en bil er stygg, betyr ikke at den er dårlig. Panamera er nok et strålende eksempel, med en 67. plass på edmund.com sin liste over verdens 100 beste biler gjennom tidene.

Et annet eksempel, og en gammel kjenning i stygg bilsammenheng, er Fiat Multipla, som faktisk er kåret til årets bil i Europa. Den merkelige farkosten passer etter undertegnedes mening fint på en sjetteplass.

Ikke Rodius

SsangYong Rodius er nok bilen som dukker opp på de flestes netthinner når verdens styggeste bil skal kåres. Kolossen på fire altfor små hjul har mer enn én gang toppet slike lister, men Rodius er ikke engang med på listen.

"Et egg som kan kakkes og bli spist til frokost", skriver Edmunds om nummer 55 på listen, elbilen Mitsubishi i-MiEV.

Kanskje enda verre er det for sportsbilen Lexus SC430: "Snu et badekar på hodet, skjær av bunnen og sett inn motor og drivlinje fra Lexus. Da har du en SC430".

De 10 styggeste

GJENGANGER: Fiat Multipla er en gjenganger på stygge biler-lister. Men praktisk, det er den, og kåret til Årets bil i Europa.

GJENGANGER: Fiat Multipla er en gjenganger på stygge biler-lister. Men praktisk, det er den, og kåret til Årets bil i Europa.

Andre generasjon Ford Mustang ligger på en finfin 41. plass, mens sardinboksen Citroën 2CV er oppe på en 26. plass.

BMW er faktisk godt representert, med tre biler blant de femti styggeste. 5-serie GT ligger på 45. plass, mens BMW X6 er på 42. Forrige generasjon 7-serie, en luksusbil av ypperste klasse, er faktisk helt oppe på en tiendeplass.

Her er verdens ti styggeste biler gjennom tidene ifølge Edmunds.com:

1. Lamborghini Veneno

2. Lincoln Versailles

3. Acura ZDX

4. Cadillac Deville

5. Pontiac Aztek

6. Fiat Multipla

7. Datsun F10

8. Edsel

9. Bristol Blenheim

10. BMW 7-serie

Les også:

2013 - de beste sommerdekkene

Dette er det beste sommerdekk-merket

BMW med hvalkjeft av en bakluke

Volvo-ene skal bruke mye mindre drivstoff

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning