Verdens første elektriske Elise

Det eks-amerikanske selskapet Detroit Electric har samarbeidet med Proton om å bygge en elektrisk versjon av Lotus Elise.

En vanlig Lotus Elise,som vi ser på bildet, er en rask bil. Den elektriske versjonen fra Detroit Electrics og Proton er enda kjappere.

En vanlig Lotus Elise,som vi ser på bildet, er en rask bil. Den elektriske versjonen fra Detroit Electrics og Proton er enda kjappere. Foto: Nordlien, Egil

Publisert Oppdatert

Det tidligere amerikanske elbilskapet Detroit Electric gjenoppsto i vinter med nye nederlanske og kinesiske eiere, og i samarbeid med Lotus-eierne Proton har de nå bygd verdens første elektriske Elise.

Bilens prestasjoner skal ifølge den malaysiske motorjournalisten Paul Tan være helt på høyde med bensinversjonen av Elise.

Les hans prøvekjøring av bilen her.

Sprinten til 100 skal gå unna på 4,3 sekunder, noe som er over ett sekund raskere enn en Elise S.

Batteriene skal visstnok holde til 320 kilometers kjøring, men hvor lang tid det tar å lade de sies det ingenting om.

Den Malaysiske motorjournalisten Paul Tan har fått prøvekjøre bilen.

Den Malaysiske motorjournalisten Paul Tan har fått prøvekjøre bilen. Foto: Faksimile, www.paultan.org

Les også:

Lotus' 60-års jubileum

Slik er elektriske Chevy Volt

Grønn ekstrembil

Blir denne bilen satt i produksjon, så har Tesla fått seg en konkurrent. Tesla har jo tidligere blitt sammenlignet med nettop Lotus Elise.

Les vår test av Tesla her

I tillegg til den nye el-Elise, har det også blitt bygd én Proton Savvy og én Persona.

Detroit Electric er kanskje ikke kjent for folk flest, men de bygde biler i perioden 1907 til 1939. Selv om du aldri har hørt om dem, kjenner du nesten garantert én av bilene de har bygd - Bestemor Duck kjører nemlig rundt i en Detroit Electric fra 1908.

Detroit Electric er kanskje ikke kjent for folk flest, men de bygde biler i perioden 1907 til 1939. Selv om du aldri har hørt om dem, kjenner du nesten garantert én av bilene de har bygd - Bestemor Duck kjører nemlig rundt i en Detroit Electric fra 1908. Foto: Cress-Dale Photo Co., Seattle, 1919

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning