Mikkelsen vs. Østberg

Verbal krig i rally-norge

Våre to største rallytalenter, Andreas Mikkelsen og Mads Østberg, er i tottene på hverandre.

Andreas Mikkelsen og Mads Østberg krangler i åpne brev på nettet.

Andreas Mikkelsen og Mads Østberg krangler i åpne brev på nettet. Foto: Foto: Egil Nordlien

Publisert Oppdatert

Andreas Mikkelsen og Mads Østberg er ventet å ta over etter Solberg-brødrene som Norges største rallystjerner om få år. Begge hevder seg godt i VM og begge har tunge økonomiske muskler i ryggen, men nå har det blitt "full skjærings" mellom de to kameratene.

Under den forrige NM-runden i Larvik mistet nemlig Mikkelsen seieren etter at Østbergs team hadde sendt inn en protest på ulovlig kutting av dekk underveis i løpet. Protesten ble tatt til følge og Mikkelsen ble diskvalifisert, men teamet hans har anket avgjørelsen.

Relaterte saker:

- Suzuki er den beste rallybilen

Der rally er kult

Gaup slo Solberg

Petter 2. plass viktig for sporten

Henning til Subaru?

Som en reaksjon på protesten har Mikkelsen skrevet et åpent brev til Mads Østberg på websiden www.norsk-rally.com:

- Siden din far fremdeles sender ut pressemeldinger for å forsvare deg og forklare din uskyld i protesten ifra Larvik, finner jeg det på sin plass at du svarer meg åpent på dette forum. I løpet av Rally Larvik har du gjort følgende ting som er lovstridige, skriver Mikkelsen og ramser opp fem episoder hvor han mener Østberg har brutt reglene i Larvik.

- Dersom du har "guts" nok til å bekrefte dette, blir jeg i alle fall litt imponert over deg, selv om din far fremdeles prøver å hevde at dere gjør alt "etter boka".

Selv om jeg opplevde alt dette under Rally Larvik, kunne det ikke falle meg inn å protestere på deg. Din far må ha slike ambisjoner på dine vegne at han ikke skjønner at han ødelegger ditt rennomé som rallysjåfør med sine utspill. Du og jeg som har vært gode venner til nå, blir faktisk ødelagt av at din far involverer seg for mye på vegne av deg. Jeg er sikker på at du og jeg kan finne tilbake til et godt vennskap, men det betinger at du i alle fall innrømmer mine tidligere fire anførsler. Det er ditt valg! La oss gjøre opp på "skogen". Foreldre får være foreldre, skriver Mikkelsen videre.

Mads Østberg svarer

Et halvt døgn senere har Mads Østberg svart på det åpne brevet fra Andreas Mikkelsen, hvor han tilbakeviser flere av punktene. Noen regler innrømmer Mads Østberg å ha brutt, men han viser til at dette er mindre regelbrudd som ikke påvirker hans tempo inne på fartsetappene, og han påpeker at Mikkelsen begikk de samme regelbruddene selv.

- Hvis jeg hadde gjort noe ulovlig for å få sporstlige fordeler på skogen, så måtte jeg faktisk ha stått for det. Min mening er: Regelbrudd med sportslige forbedringer bør ikke være tillatt, mens småting vil jeg alltid drite i, for å si det rett ut! Hvis jeg gjør noe sportslig ulovlig, Andreas, håper jeg du sier fra, skriver Østberg videre.

Det har tidligere vært spekulert i at Østberg og Mikkelsen skal kjøre for samme team i Rally-VM til neste år, men det virker lite sannsynlig i dag.

Hvis Mikkelsen ikke får medhold i sin apell, er sjansene hans til å bli norgesmester minimale; da må han vinne Rally Hedemarken den 27. september, mens Østberg må bryte.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning