Trident Iceni:

Utørst dieselbørse

0–100 under 4 sek, minimalt forbruk og 3200 kilometers rekkevidde lar seg høre!

Publisert Oppdatert

Ordentlig heftige, britiske sportsbiler har vi sett en del av gjennom tidene. Men det er ikke hver dag vi ser en sportscoupé med 550-hesters dieselmotor. Og i hvert fall ikke en som også skal være miljøvennlig.

Trident Performance Vehicles Ltd. hadde første utgave av Iceni klar i 2006, men nå har de oppdatert bilen. Og resultatet er heftig.

1288 Nm

Under panseret har den en 6,6-liters diesel-V8 som yter 550 hk. Og produsenten sier at en nyutviklet teknologi for å øke dreiemomentet har resultert i enorme 1288 Nm. Dette mates gjennom en åttetrinns automatkasse, og ned i bakken via bakhjulene.

Det velvoksne dreiemomentet bidrar til å gi toseteren hyggelige prestasjoner; den 1480 kg tunge bilen skal bruke 3,7 sekunder på 0-96 km/t-sprinten, mens toppfarten skal være 320 km/t.

Ekstrem rekkevidde

Samtidig skal forbruket være imponerende lavt. Ved jevn fart på 50 km/t skal den klare seg med 0,2 liter på mila, og ved konstant kjøring i 110 km/t skal den fortsatt drikke bare 0,34 liter på mila! Og rekkevidden - i hvert fall så lenge du kjører i jevn og ikke altfor høy hastighet - skal være fantastiske 3200 km! Den kan dessuten kjøres på biodiesel, så bilens innvirkning på miljøet kan minimeres.

Iceni har plass til bagasje for en weekendtur eller et sett golfkøller, chassiset er lagd av rustfritt stål, og karosseriet er lagd av et komposittmateriale.

Produsenten forteller at bilen er veldig nær serieproduksjon, og at prisen vil være 770 000 kroner før avgifter.

Du kan lese mer om Iceni her: www.trident-vehicles.co.uk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning