Bilsalget første halvår:

Tre av fire med diesel

Tre av fire nybilkjøpere velger dieselmotor, en av fire velger 4x4.

Nesten 25% av de nye bilene som blir solgt har firehjulstrekk.

Nesten 25% av de nye bilene som blir solgt har firehjulstrekk.

Publisert Oppdatert

Opplysningsrådet for Veitrafikken, OFV, har oppsummert bilsalget til og med juni.

Det selges færre biler nå enn i fjor; i juni ble det registrert 9670 nye personbiler her i landet, en nedgang på 12,7 prosent i forhold til juni i fjor.

Skal en spekulere i årsaken til nedgangen, kommer en ikke utenom renteøkninger og stadig høyere bensin- og dieselpriser.

Mye diesel, mye 4x4

I første halvår ble det til sammen registrert 61.565 nye personbiler her i landet, og dette er en nedgang på 6,3 prosent sammenliknet med fjoråret. Så langt i år er 73,6 prosent av alle nye personbiler utstyrt med dieselmotor, og 24,4 prosent har firehjulsdrift.

I statistikken er det igjen to bilmerker som skiller seg ut. Volkswagen og Toyota er de to som har solgt desidert flest personbiler, med henholdsvis 14,4 og 13,8 prosent av det totale markedet. Deretter følger Ford, Volvo og Audi.

Volkswagen Golf er fortsatt den mest solgte personbilen i Norge.

Volkswagen Golf er fortsatt den mest solgte personbilen i Norge.

Golf mest solgt

Selv om det ikke er så voldsomt lenge før neste generasjon VW Golf kommer, er Golf fortsatt den mest solgte personbilmodellen her i landet - tett fulgt av Ford Mondeo. Så følger VW Passat, Volvo V70 og Toyota Auris.

Forresten ble det kun registrert én ny Porsche Boxster i første halvår. Også Morgan Aero 8, Maserati Quattroporte, Koenigsegg CCR og Ferrari 599 GTB er bare registrert i ett eksemplar.

I juni var det dessuten en heldig sjel som satte skilter en på Aston Martin V8 Vantage - og like få registrerte en Nissan Primera og en Hyundai Sonata.

Tabellene er hentet fra OFVs nettside.

img

img

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning