Abt Volkswagen Tiguan:

Tøffere folke-SUV

Synes du folke-SUV´en Tiguan er litt vel folkelig? Her er redningen!

Publisert Oppdatert

Volkswagens nye kompakt-SUV Tiguan er en trivelig bil å kjøre. Den er oversiktlig og komfortabel, lettkjørt og kvikk. Men om du har kjøpt deg en, og naboen har gjort det samme, er det kanskje på tide å gjøre noe med bilen.

Tyske Abt, som i mange år har bearbeidet det som ruller ut fra Volkswagen-fabrikken, leverer en komplett stylingpakke til Tiguan, som gjør den både tøffere og mer markant.

Barsk

Frontfangeren og grillen gjør bilen mer aggressiv, skjermbredderne og sideskjørtene er barske, og den nye støtfangeren bak passer fint til helheten. Sistnevnte har også plass til de to nye, doble eksosutblåsene fra Abt. Og en liten hekkvinge bidrar også til å gjøre bilen litt annerledes.

Tiguan er jo beregnet for litt smårøffe kjøreforhold, men de fleste eierne vil kanskje holde seg mest på den flate asfalten. Og da er det jo like greit å perfeksjonere kjøreegenskapene på vei. Abt tilbyr et justerbart sportsunderstell som legger bilen nærmere bakken og skal gi den mer sporty kjøreegenskaper. Større hjul - et sett 18-, 19- eller voldsomme 20-tommere - hører jo med, og bak disse kan du få et oppgradert bremsesett med 345 x 30 millimeter store skiver.

Plutselig nok kraft

Og for å ha ytelser som står i stil til resten, kan du la Abt bearbeide motoren en smule. Den lille, flotte 1,4 l bensinmotoren - som vi mener passer bedre i andre biler enn Tiguan, siden den er litt i overkant avhengig av høye turtall for at man skal få særlig kraft - trimmes fra originalens 150 hk til 200 hk. Dermed blir den høyst sannsynlig sterk nok i massevis. Den 140 hk sterke dieselmotoren trimmes til 170 hk, og 170-hesteren trimmes til 200 hk.

Les mer på www.abt-sportsline.de.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning