MANGE OM BEINET: Familiebilklassen er stinn av aktører, men noen er bedre enn andre. Vi har testet de aller fleste. © Egil Nordlien HM Foto

Familieforøkelsen er et faktum. Den nye verdensborgeren, han eller hun som betyr mest for deg i hele verden, skal snart være med ut i trafikken.

En rekke spørsmål du aldri før har vektlagt i samme grad skal besvares. Hva slags bil burde jeg velge? Hvilken bil er trygg for "nurket"? Forover- eller bakovervendt barnesete? Trenger jeg kjempebagasjerom til barnevogna? Hva slags utstyr burde jeg ha? Finnes det noen tips til en enklere bil-hverdag?

Slik tester vi biler, se video!

På toppen av det hele kommer man ikke bort fra det økonomiske aspektet. Plutselig skal man bruke en haug med penger på ting man kanskje aldri hadde tenkt på at en gang eksisterer. Man blir tvunget til å tenke fornuftig rundt temaet bil, og man vil selvsagt ha så mye som mulig for hver krone man legger på bordet. I et etableringsfase har jo de aller færreste av oss råd til å "sløse".

Konsekvensene av valgene man nå skal ta kan bety en hel del, i verste fall bli katastrofale, og det er lett å gå seg vill i jungelen.

Her er barnesetet du IKKE burde velge

Vi i Klikk har samlet vår ekspertise på en rekke områder rundt temaet "barn i bil". Her vil du finne tips og råd om hvordan du kan ivareta sikkerheten, hva du bør se etter når du skal handle bil, og ikke minst omfattende tester av bilrelaterte produkter som barneseter og lignende.

Du vil også kunne lese om tips mot bilsyke, samt litt om bilunderholdning som vil gjøre kjøreturen mer komfortabel for både voksne og barn.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!