Ferrari tilbakekaller 458 Italia

Superbilen tar fyr

Ferrari lover å rydde opp.

KAN TA FYR: Fem tilfeller av motorbrann er registrert av Ferrari, og 458 Italia blir nå tilbakekalt for utbedringer.

KAN TA FYR: Fem tilfeller av motorbrann er registrert av Ferrari, og 458 Italia blir nå tilbakekalt for utbedringer. Foto: Ferrari

Publisert Oppdatert

Etter flere merkelige bilbranner, tilbakekaller Ferrari sitt nye superbilmonster.

Du har sikkert lest om det du også. Superbilen Ferrari 458 Italia har tilsynelatende uten grunn begynt å brenne flere steder rundt om i verden, og mange ferske kunder har måttet se sin nye drøm gå opp i røyk - bokstavlig talt.

Nå har Ferrari visstnok feiet spekulasjonene til side, og de vil tilbakekalle alle de 1200 solgte eksemplarene av 458. På grunn av nettopp fare for brann, skriver svenske auto motor & sport.

Fem branner

Fem tilfeller av branner er registrert av Ferrari de siste ukene, og undersøkelser har vist hva som er grunnen. Dette blir nå utbedret.

Et varmeskjold i motorrommet er montert med en slags festemasse, som har vist seg å bli så varm at den tar fyr, som igjen sprer seg til andre komponenter. Denne festemassen (lim) blir nå erstattet med popnagler på baksiden av varmeskjoldet.

Ferrari 458 Italia er en av verdens heftigste superbiler per dags dato. En turtallshissig V8er på 4,5 liter - som faktisk varver ekstreme 9000 omdreininger - sørger for fremdriften. Sprinten til hundre unnagjøres på 3,4 sekunder, noe som stiller den i klasse med en rekke av de grommeste bilene vi her i Vi Menn Bil har kjørt .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning