”Storskjermene”

Publisert Oppdatert

To av produktene vi har testet utmerker seg med litt større skjermer. Tallene forteller oss at de er 8,5 tommer, og siden vi snakker om skjermer, er dette målt diagonalt. Begge leverer selvfølgelig bilder i 16:9-format. Her er det Jensen Scandiavia Media-Link 8500 og Philips PET830 som duellerer.

Når det gjelder tilkoblinger, skiller de seg ikke veldig fra hverandre, for begge har AV inn og ut, samt to utganger til hodetelefoner. Begge har også USB-tilkobling, men Jensen har kortleser som takler SD/MMC/MS minnekort i tillegg.

Bildekvaliteten er bra på begge to, men det er likevel ingen tvil om hvilken av dem som er laget av en skjermprodusent: Philips PET830. Denne har bedre signalbehandling og bedre responstid.

Lydmessig er begge Dolby-sertifisert. Lyden fra de originale høyttalerne er ikke all verden, men Philipsen er bedre også her.

Mens Philips har et tynt spor på den ene enden, hvor platen trekkes inn, har Jensen-spilleren plass for DVD-platen bak et skyvedeksel på baksiden av spilleren; det betyr at man kan få ut platen selv om man går tom for strøm.

Selve menystyringen er langt enklere på Philips-spilleren, men etter litt fram og tilbake, blir man dus med Jensen-systemet også.

Begge to har lang nok batteritid til at du rekker å se filmen helt ferdig, men å se en til kan du bare glemme uten tilleggsstrøm.

Om du står i butikken og skal velge mellom disse to, er det lett å falle for Philipsen; den er lekker, ser gjennomført ut, og har en stilig fjernkontroll. I tillegg leveres den med alt av kabler og et smart feste for bilen. Du gjør på ingen måte noe dårlig kjøp.

Det gjør du heller ikke om du velger Jensen 8500, og det er helt tydelig at de her har satset mer på kvalitet enn med sine rimeligere versjoner, men Philips PET830 vinner duellen på grunn av litt høyere kvalitet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning