Test: Mio Moov 330

Stor skjerm – lav pris

Med bred skjerm kommer Mio Moov 330s kart og betjening virkelig til sin rett.

Publisert

Kort sagt:

+ Bra skjerm

+ Enkel betjening

+ Hyggelig pris

- Optimistisk tidsplanlegging

- En del merkelige rutevalg

Med en 4,3-tommers skjerm og pris godt under 2000 kroner er Mio Moov 330 en grei navigasjonsenhet for den som vil ha litt mer enn rene basiskvaliteter.

En litt større skjerm passer Mios skjermoppsett godt, siden betjenings- og informasjonsgrafikken tar litt av høyre side av skjermen. Med den brede 4,3-tommers skjermen blir det mer plass til kart enn på den noe mindre Moov 200-modellen.

Vi har prøvd Mio Moov 330 på drøyt 2000 kilometer variert kjøring i Norge, og er relativt godt fornøyd med måten den loser oss gjennom land og by på. Den gjør stødige rutevalg uten for mange rare beslutninger, mens navigasjonsstemmen og -grafikken tar deg greit gjennom kryss og rundkjøringer.

Er du ikke helt fornøyd med måten Mioen loser deg fram på, kan du forsøke å endre et enkelt rutevalgoppsett som bruker kortest distanse eller kortest tid samt preferanse rundt motorveivalg som innstillingsmuligheter.

Enkle rutevalg

Det er lett å legge inn en rute med Mio Moov 330, og vi setter pris på at du kan legge inn adressen med det samme, og ikke trenger å velge område først.

Andre navigasjonsenheter:

TomTom Go 720: Øker forspranget

TomTom Europe One 22: Hardkjør for småtass

Garmin Nüvi 760: Lett å like

Dessuten er det lett å lage en rute med flere destinasjoner, noe som ikke er tilfellet hos alle konkurrentene.

Som andre Mio Moov vi har prøvd, er rutetidsberegningen vel offensiv og ikke helt tilpasset norske fartsgrenser og kjøreforhold. Dermed kan den fort være 40-50 minutter optimistisk på turer på 25-30 mil.

POI-databasen er ok, og du kan få til et utvidet lokalsøk ved hjelp av Bluetooth og mobiltelefon. Det fikk vi ikke testet, siden Mioen ikke ville koble seg opp mot vår HTC-telefon.

Gratis oppdatering

Tele Atlas-kartene i Mio Moov 330 dekker hele Vest-Europa, og for Moov-produkter som er kjøpt mellom 1. oktober 2008 og 31. januar 2009 får du en gratis kartoppdatering i løpet av 2009. Sjekk www.mio.com for detaljer.

Ser du etter masse ekstra funksjoner med multimedia og trafikkinformasjon, må du gå til mer avanserte og dyrere enheter. Men til priser som varierer fra ca. 1400-1800 kroner i de nettbutikkene vi sjekket, får du en helt grei bilnavigasjon med 4,3-tommers skjermens fordeler. Det finnes også en rimeligere versjon med kart for Norden.

Les også:

GPS i bakspeilet

Nå kommer trafikkvarsling på GPS-en

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning