Bildesign:

Spriter opp Think

Den unge designeren Filip Krnja skal jobbe med nye konsepter for interiøret i fremtidens Think. Skisser av tidligere arbeid er mildt sagt spenstige.

FUTURISTISK: Kanskje Think vil få et mer spenstig design med Filip Krnja på laget.

FUTURISTISK: Kanskje Think vil få et mer spenstig design med Filip Krnja på laget.

Publisert Oppdatert
Arbeid av Filip Krnja

Arbeid av Filip Krnja Foto: Faksimile ConseptCar.co.uk

Arbeid av Filip Krnja

Arbeid av Filip Krnja Foto: Faksimile ConseptCar.co.uk

Klikk Motor har tittet litt på tidligere skisser og prosjekter sveitsiske Filip Krnja har signert. Kommer bare noe av dette til syne i framtidens Think, da kan det bli moro å kjøre elbil!

Krnja er hentet inn i et samarbeidsprosjekt mellom intet mindre enn Norsk Designråd, IT Funk i Forskningsrådet og Helen Hamlyn Centre, som er en del av Royal College of Art i London. Og Think selvsagt. www.think.no.

Utfordre etablerte sannheter

- Dette er et unikt og grensesprengende samarbeidsprosjekt som kan gi ringvirkninger både nasjonalt og internasjonalt, sier Onny Eikhaug, programansvarlig for Design for alle i Norsk Designråd.

Det er store ord, men så er da også Krnjas oppgave "å utfordre en hel del etablerte sannheter om hvordan innsiden av en bil må være". Da kan det være godt å trekke på erfaring fra både Mercedes, Volkswagen og Mitsubishi.

Elbil for rånere

Håper på konkrete løsninger

Thinks norske designsjef Katinka von der Lippe er noe mer beskjeden i sine forventninger til prosjektet:

- Vi håper å få resultater vi kan benytte i egen produktutvikling, det være seg konkrete løsninger eller mer konseptuelle ideer. Forhåpentligvis vil prosjektet ta oss et nytt skritt i retning morgendagens bil, sier von der Lippe.

Indisk elbil først til Norge

100 så langt

Men det ligger nok et stykke fram i tid. Å implementere designideer til ferdig produkt tar i seg selv tid. Og først må dagens Think City komme på veien.

Da vi snakket med Think på denne tid i fjor, var det en målsetting å produsere 3500 biler i år. Per oktober var det kun registrert 100 Think hittil i år.

Dessuten bruker også de store produsentene i bransjen betydelige summer på å utforske bilinteriør. I lenkene under har vi samlet et knippe designarbeider vi har skrevet om i det siste.

Superdesignere lager elbil

Rålekker designklassiker

Norske designsensasjon

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning