Bilnyheter Los Angeles Auto Show 2009:

Sportsbil på hydrogen

Honda FC Sport er den tøffeste visjonen om fremtidens sportsbiler – med null utslipp. Men Mini E er søtest.

Publisert Oppdatert

Duell: Hydrogen mot batteri! Sjekk de lekre bildene av Honda FC Sport målt opp mot Mini E - hvilke bil tror du vinner et race?

Ja, for det kommer nok en bilframtid. Selv om dommedagsprofetene i finanspressen har kunnet drive de fleste inn i depresjon den siste måneden. Går Ford eller GM konkurs, står det asiatiske og til dels europeiske bilinteresser klare til å plukke opp restene for en billig penge.

Elektrisk lyn: Vi har kjørt Tesla

Elektrisk, hybrid, hydrogen

Sett bort fra krise, så er "hybrid" selve buzzordet i amerikansk bilverden for tiden. Ford, Mercury, Chrysler, Dodge og Jeep kommer alle med hybridbiler i forskjellige faser av ferdigstillelse på LAAS-messen.

Sjekk www.hybridcars.com for oversikt.

Og det er litt befriende i den tilsynelatende voldsomme flommen av rene elbiler som er vist i det siste, spesielt på Paris-messen. Hvorfor? Jo, for det er fortsatt lenge til du kan gå i butikken og kjøpe deg en alminnelig elbil som funker til gjennomsnittlig norsk hverdagsbruk.

Les mer om norsk elbilforening her.

Honda FC Sport

I mellomtiden kan det være fett å drømme seg litt bort over hvor fet en hydrogendrevet brenselcellebil kan bli når de kommer. Konseptbilen Honda FC Sport er treseters sportsbil, hvor man tar i bruk teknologien Honda allerede bruker i FCX Clarity.

Et viktig ekstrapoeng er imidlertid at den nye teknologi som erstatter den tradisjonelle motoren, åpner for helt nye layoutmuligheter i biler.

Ved å posisjonere brenselcellene og den/de elektriske motorene på nye måter, åpner man samtidig for helt nye former både utvendig og i innvendig plassutnyttelse.

Foto: Honda

Partydop? Mini E

Eller krisedop? Uansett, Mini E er en bil som virkelig gjør underverker for humøret. For er det noe miljøbilmafiaen tradisjonelt har stått for, er det i praksis kjipe antibilbiler. Alternativt supersportsbiler utenfor rekkevidde, som Tesla m.fl.

Med litiumion batteripakke og 250 km rekkevidde settes nå 500 stykker Mini E i drift i California - hos privatpersoner. De kan glede seg over 0 til 100 km/t på 8,5 sekunder, mens toppfarten er begrenset til 150 km/t.

Vinneren er:

Mini E, selvsagt. For den er i drift fra nå. Hondaen representerer hydrogenmafiaen. Og det spørs vel ærlig talt om de noen gang kommer til å levere varene?

Klikk Motor samleartikkel - "Alt fra Paris 08"

Klikk Motor video Paris 08 - konseptbilhimmelen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning