Nissan GT Academy:

Spill deg til ekte racing!

Er du trøtt i dag, fordi du satt oppe hele natta med Gran Turismo 5-prologen? Nå kan spillingen virkelig komme til nytte!

Publisert Oppdatert

Nissans forskjellige Skyline-modeller, spesielt GT-R-utgavene, har vært kultbiler helt siden den første kom i 1969. Men bare i en svært begrenset krets. Da Gran Turismo-spillene kom til Playstation, fikk de plutselig en slags hovedrolle. Entusiastskaren økte dramatisk - og GT-R preget etter hvert spillene mer enn noen andre biler.

Nå er som kjent Gran Turismo 5 Prologue på markedet, og den nye GT-R har igjen en viktig rolle i spillet. Nissan har i flere år bistått i arbeidet med å utvikle selve kjøremotoren i spillet, og de har stilt med biler og racerførere for å hjelpe til med å gjøre det så realistisk som mulig. Dessuten har Polyphony Digital - selskapet som har lagd Gran Turismo-spillene - stått bak brukergrensesnittet i den nye GT-R.

Samarbeidet mellom Nissan og Gran Turismo-gjengen tas nå et skritt videre, med GT Academy. Fra 2. juni, og i sju uker framover, skal Prologue-spillere konkurrere over nett. Alt man trenger, er en PS3, selve spillet og å registrere seg på konkurransens hjemmesider www.gtacademy.eu.

Så er det bare å kjøre i vei; målet er å sette så rask rundetid som mulig på en utvalgt bane - naturligvis i en Nissan, nærmere bestemt en 350Z. De tjue raskeste fra hvert land i Europa blir deretter invitert til nasjonale finaler. De tre beste fra hvert land skal deretter - nærmere bestemt 25. august - reise til Silverstone-banen i Storbritannia, der de skal gå gjennom en kjøretest i en ekte GT-R på banen, i tillegg til fysiske og psykiske tester.

De to beste førerne fra Silverstone-konkurransen får deretter muligheten til å gå gjennom et fire måneder langt treningsprogram, som ender med en racinglisens og ikke minst en førerplass i en vaskeekte racerbil - en 350Z - på 24-timersløpet i Dubai i januar 2009.

På forrige helgs 24-timersløp på Nürburgring sa Polyphony Digital-sjefen Kazunori Yamauchi at spillet nå er inne i en ny æra:

- Gran Turismo-historien begynte for ti år siden med ambisjon om å lage et racingspill som skulle gi spillerne den ultimate kjøresimulatoropplevelsen. GT Academy er den perfekte realiseringen av dette; nå tar vi Gran Turismo-opplevelsen til neste nivå, sa Yamauchi.

Så det er bare å slå på TV´en, starte PS3´en, registrere seg på www.gtacademy.eu og legge seg i hardtrening før det begynner på ordentlig!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning