Kia Soul:

Spenstig kompaktbil

Soul er en småbarsk, høybygd og sjarmerende bil.

Publisert

Kia har vært ordentlig aggressive i det siste, hva nye konseptbiler og modeller angår. Og de vil ikke bremse opp; nå er produksjonsutgaven av deres kommende kompaktbil Soul klar.

Les alt om Paris-utstillingen her!

Vi har sett bilen en rekke ganger før, og blitt glade i den litt snodige formen. Heldigvis har Kia latt formen være med hele veien fra konseptmodell til produksjonsform; dette er en bil som skiller seg ut.

Les våre tester av Kia og alle andre biler her.

Kompakt, men god plass

Den kompakte Soul har lang akselavstand og høyere bakkeklaring enn det vi er vant med i denne klassen - den er nesten bygd som en SUV. Det høye taket gir god plass til hodet og til skuldrene, og produsenten har lagt vekt på at de inni bilen skal ha det bra. Beinplassen skal også være anstendig.

Forhjulstrekkeren kommer med en 1,6-liters dieselmotor på 126 hk og 255 Nm eller en 1,6-liters bensinmotor med samme effekt. Dette gir helt greie prestasjoner, og ikke minst et relativt hyggelig forbruk.

Bilen kommer hit i februar neste år, og skal komme inn i tillegg til Kias eksisterende modeller. Og du kan regne med omfattende muligheter til å personifisere bilen med farger, interiørdetaljer og annet.

Les alt om Paris-utstillingen her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning