Bentley XP9 F

Smaken er som baken

Og baken den er delt. Sjekk ut den gegigne SUVen Bentley troppet opp med på bilutstillingen i Genéve, og del gjerne din mening i bunnen av artikkelen.

Publisert Oppdatert

Det hender fra tid til annen at vi tar uttrykket "maken har vi aldri sett" i vår munn, og vi gjør det med god grunn over SUV-nyheten Bentley overrasket med på bilutstillingen i Genéve.

Unmistakably a Bentley - yet a Bentley like none before it, skryter Bentley i en rykende fersk pressemelding, og mener med det at de har funnet opp et helt nytt segment.

Alle gode ting er tre

SUVen, som går under navnet EXP 9 F, blir Bentleys tredje modell ved siden av luksuskrysserne Mulsanne og Continental, og skal ifølge produsenten være en rommelig high performance SUV som huser all tenkelig luksus - en SUV som passer like godt inn i bybildet i Amerika eller Kina, i sanddynene i Midtøsten eller i venstrefila på Autobahn.

Idéen bak dunder-SUVen er i bunn og grunn at Bentley vet at mange av deres kunder har en SUV fra en annen bilprodusent i garasjen, og mener at mange av disse kundene ville valgt en Bentley-SUV om det fantes.

UTRADISJONELL: Vi kan hvertfall ikke gi Bentley på pukkelen for å gi dunder-SUVen et tradisjonelt utseende.

UTRADISJONELL: Vi kan hvertfall ikke gi Bentley på pukkelen for å gi dunder-SUVen et tradisjonelt utseende. Foto: FOTO: Martin Jansen

Enorm motor

Ikke uventet er det Bentleys seks liter store V12-er med twinturbo som sørger for framdriften i EXP 9 F. Akkurat hvor mye som hentes ut av motoren oppgir de ikke, men nevner i samme slengen at 600 hestkrefter og 800 Newtonmeter ikke er utenkelig, og at EXP 9 F skal sette ny standard når det kommer til akselerasjon og toppfart.

Hva synes du om dunder-SUVen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les også:

Flere Genévenyheter finner du her.

Her er nye Audi A3

Ny SUV med rekordlavt forbruk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning