Oslo Motor Show

Slik har du ikke sett Rolls-Royce før

Dette er "Dragroyce"

DRAGROYCE: Dette er en Rolls-Royce Silver Shadow fra 1974 med skinnseter, valnøtttre og en gigantisk dragracemotor. FOTO: Oslo Motor Show
DRAGROYCE: Dette er en Rolls-Royce Silver Shadow fra 1974 med skinnseter, valnøtttre og en gigantisk dragracemotor. FOTO: Oslo Motor Show
Sist oppdatert

Er du blant de som har vokst opp med én tv-kanal, har du kanskje en oppfatning av finnene som et innesluttet folkeferd som i tung vodkarus gyver løs på hverandre med øks i saunaen. Det skyldes Fjernsynsteatret som i sin tid ble sendt hver tirsdag, en dag da allmennkringkasteren NRK formidlet at man egentlig ikke burde se på tv.

Takket være arkitekten og designeren Alvar Aalto tror vi også at finnene har en spesiell forkjærlighet for vaser og funkisarkitektur.

Men denne Rolls-Royce-en, signert Petri Plosila og Raine Savioja, er alt annet enn innesluttet og funksjonalistisk. Men dersom man har en hang til oilskin-jakke, tweed og gordon setter, vil man antakelig mene at den er en tragedie på linje med finsk fjernsynsteater.

Petri Plosila og Raine Savioja har tatt for seg en Rolls-Royce Silver Shadow fra 1974 og gitt den en gigantisk dragracingmotor basert på en kompressormatet V8-er fra General Motors.

Et rørchassis som omfatter 123 meter med stål påvirker selvsagt komforten i "Dragroyce", men den har like fullt fire skinnseter, instrumentpanel av valnøtt og holder for en champagneflaske og to glass i baksetet.

Vil du ta galskapet nærmere i øyesyn, så kan du se den på Oslo Motor Show.

Les også:

Bilen kommer aldri til å svikte. Aldri

Du får det beste fra to verdener

Audi-en har noe helt nytt under panseret

Denne saken ble første gang publisert 27/09 2014, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også