Norske kappkjørere på Silverstone

Slått av Mr. Bean

Nordmenn gikk til topps på legendariske Silverstone. Men ble likevel slått av Rowan "Mr. Bean" Atkinson.

Publisert Oppdatert

Nei, vi har ikke innført åpen minibar i motorredaksjonen. Bakgrunnen for den noe forvirrende ingressen er at John Haugland og Arne Berg vant klassen med motorvolum inntil to liter, i heatet "Touring Cars 1960-66", under Silverstone Classic 27. juli (www.silverstoneclassic.com). De deltok der med samme Ford Lotus Cortina som de ble historiske med i fjor, som første norske deltakere i Goodwood Revival.

Men heatet besto av biler med forskjellig motorvolum, og en av dem - en Ford Falcon med langt mektigere motor - ble rattet av komikeren og skuespilleren Rowan Atkinson, som i Storbritannia også er godt kjent for sin store interesse for gamle biler og motorsport.

Løpet på britiske Silverstone varte i førti minutter, med innlagt førerbytte. Rallylegenden John Haugland og Subaru-sjef Arne Berg delte tiden broderlig mellom seg - de kjørte med andre ord i nøyaktig tjue minutter hver.

Som vi tidligere har skrevet om i Vi Menn Bil, skal de to returnere til Goodwood Revival (les om Goodwood her) 19.-21. september, men nå i en 57-modell Tatra 603 med hekkmontert 2,5-liters luftkjølt V8 med fire weber-forgassere.

Silverstone Classic gikk over tre dager, og i alt var 57 000 betalende innenfor banemurene, for å overvære i alt 21 heat racing, samt en haug salgsboder, samt familieorienterte liveforestillinger og utstillinger.

- Arrangementet har mye til felles med Revival, men er nok mer folkelig, med lavere kjendisprofil i depotet. For oss som kjører er banen langt mer krevende enn banen på Goodwood, sier John Haugland til klikk.no.

Neste år vil arrangementet foregå helgen 24.-26. juli. Jaguar vil bli behørig feiret, siden det da er 60 år siden XK120 debuterte i racing, med blant annet seier på Silverstone.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning