1963 Pontiac LeMans Tempest solgt på eBay

Skrotbil solgt for 1,5 millioner

Det er nok mer sannsynlig å vinne i Lotto enn å oppleve dette. En supersjelden 1963 Pontiac LeMans Tempest ble solgt for 1,5 millioner kroner.

Publisert Oppdatert

Den opprinnelige eieren av denne bilen døde for et års tid siden, og nå var det tid for garasjesalg på eBay.

Selgeren visste tydeligvis ikke mye om bilen, og den ble derfor lagt ut som en 1963 Pontiac LeMans Tempest - noe den for så vidt også er. Selgeren kunne opplyse at bilen verken hadde motor, girkasse eller nøkler.

På grunn av nøkkelløsheten var det ikke mulig å sjekke hva som lå i bagasjerommet heller, men selgeren skriver at han håper det ikke er Jimmy Hoffa.

Etter å ha sjekket bilen litt grundigere og oppdatert annonsen, kom det frem at det ikke var glass, men pleksiglass i vinduene. På grunn av dette tilbød selgeren alle som hadde lagt inn bud på bilen før dette å trekke seg fra auksjonen - fortsatt uvitende om hvilken juvel han satt på.

Det første budet var for øvrig på 500 dollar.

Les også:

Superbil til salgs

Bilene amerikanere hater

Test av Pontiac Solstices europeiske søster Opel GT

Etter hvert begynte det å komme inn spørsmål som avslørte historien til bilen. Dette var slett ingen vanlig Pontiac LeMans Tempest. Nei, dette var Super Duty-versjonen. Det ble bygget seks av disse bilene i julen 1962, og de var rene dragracingbiler. Bilen som var til salgs, var blitt kjørt av en mann ved navn Stan Antlocer, før den ble solgt til noen i Ohio.

Hva synes du om Klikk Motor? Svar og vinn her.

Da auksjonen nærmet seg slutten, var det noen som ga selgeren et tilbud på 160.000 dollar hvis han avsluttet auksjonen med en gang. Selgeren avslo - fordi han var redd for å få negativ feedback på eBay.

Da det var syv minutter igjen av auksjonen, var det høyeste budet på 95.000 dollar. Da hammeren falt litt senere, hadde prisen mer enn doblet seg.

En heldig kjøper hadde fått tak i en supersjelden - og smårusten - Pontiac LeMans Tempest Super Duty for den nette sum av $226.521, noe som tilsvarer 1.569.879 norske kroner.

Les også:

US1 til Key West - en av verdens vakreste bilturer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning