Kostbare kollisjoner

Skremmende bilvrak

Knuste karosserier skremmer og fascinerer. Du finner tusenvis av dem på nettsiden wreckedexotics.com.

Publisert Oppdatert

Wreckedexotics.com har over 6000 bilder av bilvrak. Mange av dem er supersportsbiler. Titt innom, og kjenn for eksempel etter hva du føler ved synet av en most Bugatti Veyron. Den er ikke alene. Det finnes anslagsvis skader for 250 millioner dollar - eller rundt 1,7 milliarder norske kroner - på websiden.

Bilene er delt inn i kategorier, som for eksempel "eksotiske biler", "merkelige kollisjoner" og "stygge bilvrak". En kuriositet er kategorien "kunstvrak", som viser bilder av "kolliderte modellbiler". Dessuten er vrakene delt inn etter merke. Så hvis du er miljøfantast og føler en egen glede over skadeskutte SUVer, kan du for eksempel ta deg en tur på "BMW X5".

Det er nettbrukerne selv som sender inn bilder til wreckedexotics. At denne nettsiden er en suksess, burde ikke forundre noen. Få ting fascinerer så mye som bilvrak. Husker du sist du passerte et skadested? Hvordan køen såvidt seg forbi, fordi alle ville se? Nå kan du altså tilfredsstille din mer eller mindre perverse nysgjerrighet eller skadefryd uten å bidra til kødannelse.

Men om noen gleder seg over synet av en most Ferrari, vil andre gråte. Mange bilkarosserier er for kunstverk å regne, og personlig synes jeg ikke det er noe festlig å se metallrestene etter noe som en gang gled - stolt og vakker - ut fra en produksjonshall i Modena.

Men bilvrak får oss til å glane, uansett. Og er en visuelt voldsom påminnelse til oss alle, om hvor utsatte vi er ute i trafikken.

www.wreckedexotics.com

Les også:

Krasjtesten blir tøffere

Verdens verste krasjtester

Statusbil = umoral og ulykker

Luksus og menn er såå ut

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning