Honda Accord Crosstour

Sær Honda for alle formål

Det dukker stadig opp kreative forslag på utvanning av de tradisjonelle bilklassene. Her er Hondas nyeste; en blanding av det meste.

LITT AV ALT: Honda Accord Crosstour blander sammen litt stasjonsvogn, litt MPV og litt SUV med litt kombicoupé.

LITT AV ALT: Honda Accord Crosstour blander sammen litt stasjonsvogn, litt MPV og litt SUV med litt kombicoupé.

Publisert Oppdatert

Nei da, det er ikke noe nytt at bilprodusentene blander sammen forskjellige bilklasser. Markedet er faktisk blitt slik at det ikke lenger er så lett å snakke om de gamle kompakt-, mellomklasse-, SUV- og flerbruksbil-klassene, siden biler stadig oftere kombinerer de sterkeste kjennetegnene til flere klasser i en og samme bil.

Noen forsøker også å lage sine helt egne nisjer. Vi har sett firedørscoupéer som VW Passat CC og Mercedes-Benz CLS. BMW X6 har vi sett - en blanding av SUV og kombicoupé. Og BMW skal også bygge 5-serie GT; en 5-serie med høyere tak, høyere bakkeklaring, mer praktisk interiør - og et i våre øyne ganske så mye styggere utseende - skal gjøre den velegnet for de som skal på langtur.

Begrepet "crossover" brukes ofte som en betegnelse på slike biler, men strengt tatt er jo alle biler en crossover.

BARSK? Hondas nyeste, Accord Crosstour, skal kombinere det meste i en og samme bil.

BARSK? Hondas nyeste, Accord Crosstour, skal kombinere det meste i en og samme bil.

Les også:

Denne krysser også flere grenser - og vi har gitt den tre seksere

Bruktbiltips: her er de beste kompaktbilene

Nå har Honda nettopp lansert en Accord-variant litt utenom det vanlige. Accord Crosstour ser ut til å være bygd over samme lest som nevnte BMW. Utgangspunktet er en vanlig Accord, men ekstra bakkeklaring og mulighet for firehjulstrekk skal gjøre den mer velegnet under røffere forhold. Taket er høyere, og sammen med en mer høyreist sittestilling skal dette gi førerne og passasjerene litt SUV-følelse. Det liker jo amerikanerne godt, som kjent. Kombicoupébakluke er dessuten praktisk når man skal bruke bagasjerommet.

Les også:

Accord er en trivelig bil. Les vår test av den her!

Les alle våre biltester her

Samtidig har bilen fått en taklinje som faller skarpt bakover. Det gir kanskje et visst coupéhint, men stjeler samtidig mye plass.

I Hondas pressemelding kan vi lese at de vil kapre bilkundene som vanligvis ville kjøpt seg en stor SUV eller en av de mange SUV-aktige små lastebilene på det amerikanske markedet. Samtidig vil de øke nedslagsfeltet til Accord.

Honda vil foreløpig kun selge Accord Crosstour i USA, og forsøker også å gå nye veier for å markedføre bilen - blant annet på Facebook. Men crossover-modeller som dette får vi helt sikkert se mer av i tiden som kommer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning