MTM Audi S5 GT Supercharged:

S5 på steroider

En Audi S5 og en kompressor. Slikt blir det moro av.

Publisert Oppdatert

Tyske MTM har i en årrekke flikket på det som ruller ut av Audis fabrikker. Nå har de tatt hånd om den vakre S5, som allerede i utgangspunktet er en skikkelig grom bil.

Den 4,2 liter store V8´en i bilen yter i standardform svært hyggelige 354 hk. Men MTM S5 GT Supercharged, som den ferdig bearbeidete bilen heter, har fått pustehjelp fra en kompressor, noe som resulterer i 505 hk ved 7190 o/min. Dreiemomentet får også et hyggelig påfyll: 440 Nm blir til 546 Nm.

Heftige prestasjoner

Slikt blir det naturligvis akselerasjonsresultater av. 0-100-sprinten, som vanligvis tar 5,1 sekunder, går nå unna på nakkebrekkende 4,3. Det er 0,3 sekunder raskere enn Audi R8, og det samme som en Porsche 911 GT3 RS. Og toppfarten er for øvrig 300 km/t.

MTM har selvsagt fikset litt ellers, også. Et åpent eksosanlegg med fire store utblås er på plass, et nytt coilover-sett legger den nærmere bakken, og med det nye understellet har bilen fått kjøreegenskaper som - ifølge tuneren - gjør at du aldri vil kjøre rett fram igjen. Bremsene er enorme, og tunerens egne 21-tommere er på plass med 295/25-dekk utenpå.

Mer på www.mtm-online.de.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning