Party-Solberg

Petter Solberg feirer andreplassen i Hellas med utdrikningslag for finsk Monaco-kompis.

Publisert

En sliten, men lettet og glad Petter Solberg sitter hjemme i leiligheten i Monte Carlo og suger på dropsen helgens Akropolis Rally Hellas ga ham og Subaru World Rally Team (SWRT).

- Jeg er veldig fornøyd, sier han til klikk.no. Den norske rallykjøreren Tord Linnerud har akkurat forlatt 13. etasje i høyblokka med utsikt over havna i fyrstedømmet.

- Tord er på seminar her nede, og var innom på en kopp kaffe, forklarer Solberg.

Da var det sikkert godt å ha noe annet enn problemer og atter problemer å snakke om. Helgen ble nemlig en triumf for SWRT, men det kunne fort ha blitt en "gresk tragedie". Solbergs teamkamerat Chris Atkinson hadde nemlig trøbbel så det holdt, og måtte til slutt bryte. Nordmannen var også ute å kjøre ved en anledning, så med litt uflaks kunne resultatet ha blitt som for Norge i enkelte gamle Melodi Grand Prix-finaler: "null poeng".

"Blavo Pettel"

Det hadde vært ekstra kipt for SWRT, siden arbeidsgiveren Fuji Heavy Industries - det enorme konglomeratet av selskaper som eier Subaru, og som har gitt engelske Prodrive oppgaven med å drifte satsingen i rally-VM - var til stede med president og andre honoratiores.

Nå ble det i stedet klapp på skulderen, "blavo Pettel" og champagne. Og igjen var Petter Solberg i et positivt søkelys.

- Fått masse sms

- Jeg har fått enormt med telefoner og sms, fra fans og journalister over hele verden.

- Det må da varme?

- Ja visst. Men det jeg er mest glad for, er at bilen viste seg såpass driftssikker. Og god å kjøre. Nå gjelder det å få den litt raskere til de neste løpene. Det er små detaljer som må på plass.

- Hva er egentlig forskjellen i forhold til den gamle?

- Den har bedre vektfordeling og er mer stabil.

Trøblete støtdempere?

- Du hadde en noe eiendommelig uttalelse på NRK, om visse problemer en periode. Hva var det?

Her lukkes Solbergs munn med syv segl. Men vi har en anelse om at det kan ha noe med de berømmelige støtdemperne å gjøre. De er nemlig av samme type som før. Kan det hende at de fortsatt er en utfordring, men at den nye bilens design- og proporsjonsmessige fordeler likevel tar brodden av problemet?

Utdrikningslag i Monte Carlo

Kommende mandag drar Petter Solberg til Tyrkia, for å kjøre "recce" til neste VM-runde. Men før det - nå til helgen - blir det hæla i taket i Monte Carlo. Det skal holdes et utdrikningslag for en finsk forretningsmann som kjøper og selger båter i regionen, så vi snakker sikkert ikke om plastjoller. Finnen er en nær venn av toppalpinisten Kalle Palander, som igjen er nabo og kompis med den norske rallykjøreren.

Og sånn går nå dagene, antar vi, i et liv som sikkert er litt over gjennomsnittlig fartsfylt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning