Parkering fra tilskuerplass

Synes du lukeparkering er noe skummelt? Her er løsningen!

Publisert Oppdatert

Biler blir stadig mer uoversiktlige, og parkeringssensorer og -kameraer hjelper heldigvis til for å gjøre parkering tryggere og enklere. Volkswagen tar nå tatt sitt automatiske parkeringssystem - der bilen søker etter en egnet parkeringsplass, og føreren bare konsentrerer seg om pedalene, mens bilen overtar styringen selv for å komme inn i luka - et steg videre.

I Park Assist Vision, som fortsatt er i testfasen, brukes en kraftig datamaskin for å behandle informasjon fra to kameraer i hvert av sidespeilene, et kamera i fronten og et i hekken. I tillegg har det funksjoner for styring av ratt, gass, brems og gir.

Når du har trykket knappen for å be bilen finne en egnet luke, og bilen varsler at en sådan er oppdaget, trenger sjåføren bare å velge hvilken plass som skal brukes, og sette DSG-girkassen i Park. Trygt plassert utenfor - eller i setet da, om du vil være med på ferden - er det bare å trykke på en fjernkontrollknapp, og så ordner bilen med resten helt på egenhånd. Sensorene og kameraene sjekker hele tiden at det ikke kommer noe eller noen i veien for bilen, og vil i tilfelle stoppe til hindringen er borte. Parkeringsakten kan naturligvis også avbrytes med fjernkontrollen, om det skulle være ønskelig.

Volkswagen sier at det foreløpig ikke er satt noe tidspunkt for introduksjon av dette systemet.

TILBAKE TIL HOVEDARTIKKELEN.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning