Nye BMW X3

Ny BMW X3 i november

Og snart kommer to helt nye X-modeller.

Publisert

Nye BMW X3 er 4708 mm lang, 20 mm lengre enn Volvo XC60. I bredden er den 1891 mm, og høyden er 1676 mm. Sammenlignet med forrige generasjon har både lengde og akselavstand (nå: 2864 mm) økt med rundt 50 mm.

Som dagens versjon

Bagasjerommet har et volum på 550 liter, akkurat som modellen som forsvinner. Dersom vi igjen sammenligner med XC60,så rommer X3 45 liter mer i bagasjeplass - dersom vi legger de oppgitte målene til grunn.

Legger man ned bakseteryggene (40:20:40) i X3, økes volumet til 1600 liter, samme som i dagens modell. Vekten er redusert med opp til 55 kg ifølge BMW, og med 50:50 fordeling mellom for- og bakakselen borger det for gode kjøreegenskaper.

Bakkeklaringen er på 204 mm, åtte millimeter mindre enn for eksempel Land Rover Discovery Sport.

Gjerrigere motorer

Nye X3 har verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt i midten av september og er ventet til Norge i november. Til å begynne med lanseres den med en bensinmotor (M40i) og to dieselmotorer (xDrive 20d og xDrive 30d). Tidlig i 2018 følger motoralternativene xDrive 20i og xDrive 30i. Alle motoralternativene har mer effekt og lavere oppgitt drivstofforbruk enn motorene i forrige generasjon. Åttetrinns Steptronic automatgir er standard på alle versjoner.

Prisene er ikke klare, men BMW Norge forventer at de vil være omtrent som for dagens X3, når man tar høyde for noe mer standardutstyr som blant annet automatgir, elektrisk bakluke, parkeringssensorer foran og bak, LED-nærlys, 18-tommers aluminiumsfelger og en rekke online-tjenester. En X3 xDrive 20d koster i dag fra 628 400 kroner med automatgir.

X2 og X7 kommer

BMWs X-modeller utgjorde over 30 prosent av det internasjonale salget ifjor, og nye X3 er første modell ut i en ny SUV-offensiv for BMW.

– Neste år utvider vi porteføljen ytterligere og lanserer de to helt nye modellene BMW X2 og BMW X7, uttaler Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

BMW forteller ingenting om X3 kommer som plug in-hybrid, men det er ventet at en slik versjon kommer.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag