Mini-SUV fra Toyota

Urban Cruiser er lenge varslet fra Toyota. Den er, som navnet sier, et mindre og mer bytilpasset alternativ til RAV4 og dens like.

Publisert

Nå er den her - mini-RAV4en. Den er bare 3,93 meter lang, men har høy bakkekaring, ordentlig firehjulsdrift og en uhyre sparsom 1,4-liters 90-hesters diesel.

Med kun 135 gram CO2 per kilometer skal den være blant de aller miljøsnilleste firehjulstrekkerne. Men den slipper jo ut langt mer CO2 enn de snilleste bilene, som nå ser ut til å komme under 100 gram per kilometer. Velger du 2WD, er utslippet kun 120 gram

Se flere miljøbiler her.Audis mini-hybrid

VW Passat BlueMotion2 + Blue TDI

To trender i tiden teller til Urban Cruisers fordel. Når CO2-problematikken får folk til å mobbe eiere av SUVer, er det fortsatt vanskelig å mobbe snaut 3,93 meter kort bil.

Og for alle som jevnlig ferdes i byjungelen: Det ikke tvil om at det er en fordel å sitte høyt, ha et robust ytre mot fortauskanter og parkmøblering, og firehjulsdrift kan ofte være nødvendig selv i urbane norske boligområder.

Les alle Paris-bilnyhetene her.

Urban Cruiser kommer i salg i mai 2009, og målet er å selge 30 000 biler i året i Europa. Halvparten vil ha firehjulsdrift i Europa. I Norge er det forventet et 4WD-andel på 85 prosent.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning